flyg billigt på skidsemester

Flyg billigt på skidsemester

Jessica Heinonen
Glittrande vita skidbackar, offpiståkning, pudersnö, rykande varm choklad och after-ski – vem vill inte åka på skidsemester? Skidresor kan dock vara en dyr historia men om du vill arrangera din egen resa kan du pressa ner utgifterna. Läs vidare om hur du kan flyga billigt på skidsemester.

Varför arrangera en egen skidresa?

skidsemesterDet finns en mängd olika reseföretag som erbjuder organiserade skidresor både med buss och flyg till Alperna i alla prisklasser, så varför skulle man arrangera sin egen skidresa? Det är inte alltid som resebyråernas skidresor passar ens egna preferenser och förväntningar.

Kanske vill du bo på ett annat hotell än vad som erbjuds? Kan du inte vara borta från jobbet en hel vecka? Finns det en specifik skidort du vill besöka som inget resebolag åker till? Flexibiliteten med att arrangera sin egen skidresa gör att du verkligen kan skräddarsy din semester och få ut det mesta av den.

Du kan också själv välja vilka utgifter du vill fokusera på: vill du bo på lyxigt hotell, spendera dina pengar på afterski eller vill du bara åka skidor så billigt som möjligt? Genom att arrangera din egen resa kan du bestämma allt själv.

Billiga flyg till Alperna

Flygbolagen har upptäckt att allt fler väljer att arrangera sina egna skidresor till Alperna och utbudet av direktflyg till flygplatserna i Alperna har därför ökat. Priserna skiljer sig naturligtvis mycket från absoluta högsäsong (som nyår och sportlovet) till de veckor som är lite lugnare, så det lönar sig alltid att jämföra priser för olika veckor. Här kan du läsa mer generellt om hur du hittar de billigaste flygbiljetterna.

Vi har listat de mest populära flygplatserna och vilka skidorter som det är smidigast att nå från varje flygplats.

Flyg till Genève

skidsemester
Genève i Schweiz ligger på gränsen till Frankrike och därför är det en bra utgångspunkt för skidresor till både schweiziska och franska skidorter. Om du vill besöka någon följande skidorter är Genève platsen du ska flyga till:

Megève, Frankrike – ca en timme med bil eller buss
Chamonix, Frankrike – ca 1,5 timme med bil eller buss
Avoriaz, Frankrike – ca 1,5 timme
Verbier, Schweiz – ca 2 timmar med bil eller buss
Les Trois Vallees, Frankrike (Val Thorens, Courchevel, Meribel) – drygt 2 timmar med bil
Val d’Isère, Frankrike – ca 4 timmar med buss
Tignes, Frankrike – ca 4 timmar med buss

Många lågprisflygbolag flyger till Genève från både Stockholm och Köpenhamn och därför kan man hitta flygbiljetter till så låga priser som t/r för 600 kr eller mindre.

Billiga flygbiljetter till Genève:

Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Hitta flygresor till Genève här.

Flyg till Zürich

skidsemester
Schweiz största stad Zürich har goda tågförbindelser med resten av landet och en stor del av tågen går direkt från flygplatsen, så det är ett bekvämt sätt att ta sig till den skidorten man vill tillbringa sin skidsemester på.

Engelberg, Schweiz – drygt en timme med bil, 2 timmar med tåg
Laax, Schweiz – ca 1,5 timme med bil
Davos, Schweiz – drygt 2 timmar med bil, ca 3 timmar med tåg
St Anton, Österrike – drygt 2 timmar med bil
St Moritz, Schweiz – ca 3 timmar med tåg
Zermatt, Schweiz – ca 5 timmar med tåg, 3,5 timmar med bil

Baserat på den data vi har så kan man hitta flygpriser från ca 1 000 kr t/r från Stockholm till Zürich, från 1 200 kr från Göteborg och från 1 000 kr från Köpenhamn.

Billiga flygbiljetter till Zürich:

Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Hitta flygresor till Zürich här.

Flyg till Milano

flyg billigt till cortina
Milano har tre stora flygplatser: Milano Malpensa, Milano Linate och Milano Bergamo. Av dessa tre ligger Bergamo längst norrut och närmast Alperna. Dessa skidorter ligger på 1-3 timmars köravstånd från Milano:

Cervinia, Italien – ca 2 timmar med bil eller buss
Zermatt, Schweiz – ca 3,5 timmar med tåg; Zermatt hör till samma liftsystem som Cervinia
Cortina, Italien – drygt 4 timmar med bil, nästan 6 timmar med tåg och buss

Bland annat Ryanair flyger till Milano Bergamo, vilket gör att priserna kan ligga på en så låg nivå som 400 kr t/r från Stockholm och Köpenhamn, medan avresa från Göteborg är dyrare och normalt kostar över 1 200 kr.

Billiga flygbiljetter till Milano:

Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Hitta flygresor till Milano här.

Flyg till Innsbruck

flyg billigt till st anton
För att enklast ta sig till de österrikiska alperna kan man välja att flyga till Innsbruck som är den närmaste flygplatsen. De här skidorterna ligger inom 3 timmars färd från Innsbruck:

Sölden, Österrike – ca 1 timme med bil eller buss
St Anton, Österrike – ca 1,5 timme med bil
Obergurgl, Österrike – ca 1,5 timme med bil eller buss
Hintertux, Österrike – 2 timmar med bil, ca 3 timmar med buss och tåg

Till Innsbruck går det få direktflyg från Sverige. Priserna på flygbiljetter ligger ungefär på 1 600 kr t/r från Stockholm, 1 800 kr från Köpenhamn och nästan 2 000 kr från Göteborg.

Billiga flygbiljetter till Innsbruck:

Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Hitta flygresor till Innsbruck här.

Flyg till Salzburg

flyg billigt till salzburg
Ett annat alternativ om man vill åka skidor i de österrikiska alperna är att flyga till Salzburg, vart bland annat Norwegian flyger direkt från Köpenhamn och Stockholm för ungefär 1 200 kr t/r om man beställer vid rätt tillfälle.

Saalbach, Österrike – ca 1,5-2 timmar med bil eller buss
Bad Gastein, Österrike – ca 1,5 h med tåg, närmare 2 timmar med bil
Zell am See, Österrike – ca 1,5 h med tåg och bil
Schladming, Österrike – ca 2 timmar med tåg från flygplatsen, något kortare med bil
Wagrain, Österrike – ca 2 timmar med tåg, drygt en timme med bil

Billiga flygbiljetter till Salzburg:

Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Hitta flygresor till Salzburg här.

Flyg till München

billig skidsemester
Skidorterna i de tyska Alperna ligger i delstaten Bayern i södra Tyskland och enklast att ta sig dit är att flyga till München. De tyska skidorterna är kanske inte så välbekanta för oss i Norden, men om du t.ex. vill besöka Garmisch-Partenkirchen så ligger det en dryg timmes bilresa från München. Tysklands högsta berg Zugspitze ligger ca 2 timmar från München och även där finns goda möjligheter för en fulländad skidsemester.

Flygpriserna till München ligger på ungefär 1 000 kr t/r för direktflyg från Köpenhamn och Stockholm, från Göteborg får man räkna med att betala från 1 200 kr med mellanlandningar.

Billiga flygbiljetter till München:

Inga erbjudanden eller vill du ha fler alternativ? Hitta flygresor till München här.

Alternativ till Alperna

flyg billigt skidresaOm du vill testa något annat än Alperna för din kommande skidsemester så finns det skidorter på andra ställen i Europa. I södra Polen ligger Zakopane som ligger ungefär två timmars bilfärd från Krakow. Kombinera skidåkning i Zakopane med stadsliv i Krakow och du har en perfekt semesterkombination.

Ett annat alternativ är lilleputtlandet Andorra som ligger mellan Frankrike och Spanien. Om du flyger till Barcelona tar det ungefär 3 timmar att köra till Andorra och även här kan du kombinera en storstadssemester med skidåkning.

Om du vill testa något helt nytt och om du är intresserad av den marockanska kulturen så är skidåkning i Atlasbergen ett alternativ. En timmes bilfärd från Marrakech kan du testa hur skidåkning tar sig uttryck i Marocko – det är helt säkert en annorlunda upplevelse.

Oberoende om du väljer ett säkert kort som Chamonix eller testar någon ny skidort i Alperna, så finns det definitivt orsak att kolla upp vad det kostar att arrangera sin egen skidresa. Bokar du dessutom i god tid så kan det finnas stora besparingar att göra. Lycka till och trevlig skidtur!

Toppbild (c) istockphoto / ultramarinfoto
Flicka i solstol (c) istockphoto / MaxTopchij
Chamonix (c) istockphoto / Rocky89
Davos (c) istockphoto / astra490
Cortina (c) istockphoto / anzeletti
St Anton (c) istockphoto / imagean
Bad Gastein (c) istockphoto / TPopova
Tyska alperna (c) istockphoto / Rocky89
Andorra (c) istockphoto / gulfix

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.