Sevärdheter Indien

Sevärdheter Indien Du sökte efter Indien bland Travelmarkets sevärdheter. Nedan kan du se alla sevärdheter, som hittas på din sökning med: Indien.

Sevärdheter Indien

Agra Fort (Agra)
Agra Fort är byggt i röd sandsten och ligger på bredden vid Yamuna River. Fortets murar är över 20 meter höga, och inne i själva fortet finns det en massa byggnader som faktiskt formar en liten by. Det finns många spännande upplevelser i fortet, och det kan vara en bra idé att finna en guide till att visa en runt.
Akbars Mausoleum (Agra)
Gravstället från Akbar (en av Indiens största kejsare) ligger mitt i en fridfull trädgård cirka fyra kilometer från Agra. Gravstenarna är av sandsten och marmor. Stället är särskilt spännande om man är intresserad av den tidens arkitektur, vilken kulmninerade i det storslagna Taj Mahal.
Taj Mahal (Agra)
Taj Mahal är känt av de flesta människor över hela världen. Taj Mahal är utan tvivel en av världens mest spektakulära byggnader, berömt för sin arkitektoririska storhet och estetiska skönhet. Det var kejsar Shah Jahan, som byggde Taj Mahal till minnet av hans andra fru Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng år 1631. Byggeriet började samma år och stod färdigt år 1653. Taj Mahal skall ses om man reser till Indien.
Mount Harriet (Andamanerna och Nicobarerna)
Mount Harriet ligger norr om Port Blair. Det finns en naturlig stig upp till toppen av berget, och det är en fantastisk tur om man tycker om att gå i naturen. På toppen av berget kan man se ut över hela området, bland annat till Madhuban där man ofta tränar elefanter.
Staden Port Blair (Andamanerna och Nicobarerna)
Port Blair är den största staden på öarna och den ligger på South Andaman. Staden är mysig med en charmerande atmosfär. Ett par av stadens attraktioner är bland annat stadens akvarium, som har över 350 fiskarter. Stadens antropologiska museum, där man finner verktyg och kläder från öns ursprungsbefolkning. En bra plats för den som är intresserad av öarnas historien.
Wandoor området (Andamanerna och Nicobarerna)
I Wandoor ligger The Mahatma Gandhi National Marine Park. Parken är helt fantastiskt vacker. Där finns tät regnskog, djupa klyftor och rev med 50 olika koraller. Det arrangeras guidade turer runt i parken, och det är en oförglömlig upplevelse.
Ganges floden (Benares)
Floden Ganges är ett av de populära målen för resande I området. En tur på floden när dagen gryr ger ett helt speciellt ljus, som tecknar ett fantastkiskt landskap. Man kan komma med turbåtar ned längs floden, eller man kan hyra en privat guide med båt till att åka en tur på floden.
Ghats (likbränningsställe) (Benares)
En av huvudattraktionerna i Varanasi är den långa rad av Ghats, som står längs med den västliga flodbredden. De blir använda till att bada från, men några av dem används till likbränning. De lokala har normalt ingenting emot att man följer med en likbränning, de bryr sig dock inte om att man fotograferar ceremonin.
Vishwanath Templet (Benares)
Eller Golden Temple som det också kallas. Templet är det heligaste tempel i Varanasi, och det är dedikerat till Vishveswara, universums herre. Templet byggdes 1776 , och templets torn är belagda med med än 800 kilo guld.
Fort Maidan och Fort William (Calcutta)
År 1756 ville britterna bygga ett nytt fort i staden för att ersätta det dåvarande Fort William. Fortet stod först färdigt år 1782 och hade på den tidpunkten kostat två millioner pund. Samtidigt hade man huggit ner ett stort område med djungel för att kanonerna skulle kunna skjuta från fortet. I dag har kanonerna ännu aldrig varit i användning. Fortet används ännu, men det är möjligt att komma in och få en rundtur.
Kali Templet (Calcutta)
Kali Temple byggdes 1809 ovanpå ett ännu äldre tempel. Stället är populärt för pilgrimmer, vilka kommer i stort antal till templet. De lokal säger att Kali templet dagligen kräver offer, och varje morgon slaktas en get vid templet för att tillfredsställa gudarnas blodtörst.
Victoria memorial museum (Calcutta)
Victoria Memorial är antagligen det mest imponernde minnet från det engelska imperiet. Museet är en stor byggnad gjord i vit marmor. I museet finner man porträtt, statyer och byster av de flesta viktiga personerna från British India. Museet är intressant och berättar en stor del av landets historia.
Staden Chandigarh (Chandigarh)
Chandigarh ligger i Haryana. Hela staden är byggd av den europeiska arkitekten Le Corbusier, och det är en mycket speciell stad i jämförelse med andra städer i Indien. Staden är mycket funktionellt byggd med många öppna platser och gröna parker. Staden är ren, det finns inga tiggare på gatan eller kor som går runt i staden, vilket annars är vanligt i Indien. Indierna är mycket stolta över staden, vilken inte är som någon annan stad i landet.
Fort St George (Chennai (Madras))
Fortet byggdes omkring 1653 av det brittiska östindiska kompaniet. Efter det har fortet ändrats en del, men den 46 meter höga flaggstången står fortfarande framför ingången. Stången är en gammal mast från ett skepp som sjönk utanför kuste på 1700-talet. Inne i fortet finner man ett museum,som ställer ut saker från både engelskmännen och fransmännen.
Government Museum (Chennai (Madras))
Museet ligger i byggnader som tidigare tillhört högtstående brittiska ämbetsmän. Huvudbyggnaderna I museet innehåller en fenomenal arkeologisk sektion där alla stora tidsperioder i landets historia finns representerande. Bronsgalleriet i museet har en imponerande samling bronskonst från äldre tid.
Sri Parthasarathy Templet (Chennai (Madras))
Sri Parthasarathy templet är byggt till ära för Krishna. Det byggdes i det åttonde århundrade av pallaverna och restaurerades i det 16:nde århundrade av vijayanagararerna. Templet är det äldsta i hela Chennai.
Jama Masjid Moskén (Delhi)
Denna stora moské är både Indiens största och det sista stycke arkitektur från Shan Jahan. Moskén byggdes mellan 1644 och 1658, den har tre ingångar och fyra torn. Den är byggd av röd sandsten och vit marmor.
Nationalmuseet (Delhi)
Nationalmuseet har en imponerende samling av brons-, terrakotta- och träskulpturer, vilka går helt tillbaka till andra och tredje århundratet före Kristus. Det finns guidade turer på museet som kan ge en intressant inblick i stora delar av landets historia.
Red Fort (Delhi)
Fortet är byggt i röd sandsten, och väggarna sträcker sig över två kilometer och är upp till 33 meter höga. Fortet byggdes mellan 1638 och 1648 av Shan Jahan. Fortet är imponernde i sin arkitektur, och när man träder in i fortets trädgårdar och paviljonger är man ljusår från oljudet och det hektiska livet utanför murarna.
Goa State Museum (Goa)
Museet ligger i staden Panaji i den nordliga delen av Goa. Museet öppnade först 1996 och är ett modernt och bra sammansatt museum. Utställningarna innehåller kristen konst, hindu skulpturer och målningar från hela Indien. Museet utvecklar sig hela tiden, och det kommer flera spännande utställningar allt eftersom.
Goas stränder (Goa)
Stränderna i Goa är några av de bästa i landet. Vita sandstränder, azurblått vatten, svajande palmer och massor av sol är karakteristiska kännetecken för Goa. Det är ett ypperligt ställe om man vill ta det lugnt och njuta livet.
Panajis kyrka (Goa)
Den centrala kyrkan i Panajis ligger på torget mitt i staden. Panajis var ett av de ställen,som det kom riktigt många portugiser till,och de första de gjorde när de kom till staden, var att gå in i kyrkan och tacka för en säker sjöresa. Kyrkan är otroligt vacker, och det hålls gudstjänster tre gånger om dagen på engelska, konkani och portugisiska.
Shatrunjaya templen (Gujarat)
Shatrunjaya är ett område med många tempel som ligger på toppen av en backe. Platsen har inte mindre än 863 tempel, och är ett av de heligaste ställen för Jain befolkningen. Templen byggdes över en period på 900 år för att ära befolkningens gadar. Templen är av varierande storlek och en imponerande syn.
Landsbyn Mandvi (Gujarat)
Mandvi är en liten landsby sydväst om Bhuj. Byn har en lång historia inom skeppsbygge och fiske. I dag är byn dock mest känd för dess ypperliga vita sandstränder och azurblåa hav. En skönt plats att ta det lugnt på och njuta livet.
Stadeb Ahmedabad (Gujarat)
Ahmedabad är en stor industri stad i Gujarat. Staden är ett av de bästa platserna om man är intresserad av hinduistisk och islamisk arkitektur. Staden har många imponerande moskéer och tempel som är värda att studera. Dessutom har staden ett av världens finaste och mest imponerande textilmuseer som utställer allt allt från gamla till nya kläder. Museet ställer också ut en del gamla vävstolar.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
 
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
 
 
Spara pengar på din nästa resa - hämta vår gratis e-bok med goda råd och tips
Boken innehåller goda råd och tips om:
  • Billiga flygbiljetter
  • Charter och sista minuten
  • Hotell och hyrbil
Dessutom innehåller boken ett nytt kapitel med råd om hur du sparar pengar under själva resan.
Samtidigt blir du prenumerant på vår nyhetsbrev som innehåller goda råd och tips om billiga resor.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK