Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Durban

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 7 727:- Från 9 488:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Durban
Invånare
900.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 12.00 i Durban.

Bästa restid

Top
Durban kan besökas året om. Staden har ett nästan subtropiskt klimat, vilket gör att alla årstider är varma. Också om vintern kan man alltså njuta av de härliga stränderna vid staden och det vacka landskapet.

Kultur och underhållning

Top
Durban har flera museer och spännande gallerier med lokal konst, marknader och moskéer man kan gå på upptäcksfärd i. Staden har också ett stort utbud teater, musik och dans, och nattlivet är också toppen. Staden är mycket god om man tycker om att ägna sig åt vattensport. Om hösten hålls en festival, vilken man firar bland annat genom att gå på glödande kol.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte svårt att finna ett bra hotell i Durban. Staden har både billiga enstjärniga och luxeriösa femstjärniga hotell. Dessutom finns det många B&B och härbärgen, som ofta är billigare. Det finns också goda möjligheter för att campa i området omkring Durban. Beställ hotell i Durban här

Lokal transport

Top

Taxi

Man vinkar inte till sig taxi på gatan, utan beställer en vid en hållplats.

Övrig transport

Det finns goda lokala bussförbindelser i Durban, och god kommunikation med resten av Sydafrika via tåg. Man kan ta en Kombitaxi som kör långa distanser. Det är billigt men inte helt säkert.

Särskilda förhållanden

Top
Tycker man att det är för varmt under vistelsen i Durban, kan man besöka de botaniska trädgårdarna norr om staden, där det är skuggigt och svalt.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.