Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Gobi öknen

Gobi öknen

Sevärdheter

Klostret Gimpil Darjaalan Khiid (Gobi öknen)
Detta kloster ligger i Dondgov-provinsen. Klostret byggdes under slutet av 1800-talet och dedicerades till Dalai Lama efter hans första besök i Mongoliet. Inne i klostret ligger Damba Darjalan Süm templet. I dag lever 10 munkar i templet.
Sandbankarna Khonogoryn Els (Gobi öknen)
Khonogoryn Els är några av de mest spektakulära sandbankar man kan se i Mongoliet. De är också kända som "De sjungande sandbankarna". De sträcker sig 800 meter upp i luften, är 20 kilometer breda och omkring 100 kilometer långa. Är man full av energi, kan man klättra upp till toppen. Där väntar belöningen för ansträngelserna i form av en storslagen utsikt.
Sydgobi-museet (Gobi öknen)
Överraskande nog har detta museum inte särskilt många dinosauriefynd. Bara ett par benknotor och ägg kan man se på museet. Däremot finns det några vackra målningar, en enorm uppstoppad gam och några buddhistiska reliker här.
Choijin Lamas Klostermuseum (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Museet är också känt som Religionsmuseet. Choijin Lama är en äretitel, som tilldelas munkar. Klostret var hemort för Luvsan Haidav Choijin Lama, bror till Jebtzun Damba Hutagt VIII, som uppförde Vinterpalatset. Det ligger fem tempel på klosterområdet.
Nairamdal-parken (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Naimradal betyder vänskap. Parken, som idag är i ganska dåligt skick är ett trevligt ställe att besöka på morgenen, när resten av staden ännu inte har vaknat. Under helgerna är det otroligt många barn i parken, som bland annat har en trafiklekplats. Man kan hyra båtar på sommaren och åka skridskor på sjön under vintern i parken.
Zanabazar Konstmuseum (Ulaan Chuluutayn Dugang)
Detta museum har en mycket fin samling av målningar, skulpturer och bildutskärningsarbeten varav många har skapats av den buddhistiska konstnären Zanabazar. Museet rymmer en utställning som beskriver Zanabazars liv och bakgrunden till hans verk.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.