Resguide till Masai Mara Naturreservat

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 7 203:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Väderleksmässigt bör man undvika Masai Mara under vårens regnperiod. I högsäsongen juli och augusti myllrar det med turister i minibussar, och det kan förstöra en del av den "vilda" upplevelsen.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid) är den 13.00 i Masai Mara. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 i Masai Mara.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns många bra övernattningsmöjligheter i och utanför Masai Mara, både lodges och tent camps. Det finns lodges av olika standarder, och flera av dem är belägna vid vattenhål, som drar till sig djuren. Det finns även mycket primitiva tent camps. Att övernatta här är en mera "autentisk" upplevelse än lodges, eftersom man bara är skild från naturen genom tälttyget. Beställ hotell i Masai Mara Naturreservat här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Man kan köra med egen bil i Masai Mara, men då kommer man mycket sannolikt inte att se så många djur, som om man hade åkt med på en guidad resa. Minibussar med chaufförer med lokalkännedom är det föredragna transportmedlet i Masai Mara, även om man kan åka på lyxsafari i ballong.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK