Resguide till Mt. Kenya Nationalpark

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 7 203:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Mount Kenya

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är bäst att trekka i Mount Kenya i januari och februari och från juli till september. Resten av året kan regnet mycket väl förstöra vandringen uppför berget.

Reselitteratur

Kilimanjaro & Mount Kenya: A Climbing and Trekking Guide Kilimanjaro Adventure Lonely Planet Trekking in East Africa

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige ( sommartid) är den 13.00 på Mount Kenya. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid) är den 14.00 på Mount Kenya.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns inte så många övernattningsmöjligheter i själva parken. En enkel lodge, tre tältplatser och en del bergsstugor, är vad Mount Kenya har att erbjuda. Bor man i området utanför nationalparken finns det många platser att välja mellan. Bland annat den luxuösa Mount Kenya Safari Club. Beställ hotell i Mt. Kenya Nationalpark här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Man kan åka en bit av vägen mot toppen, men vill man hela vägen upp, får man gå. Det är mycket vackra, men även krävande vandringsleder, som tar flera dagar.

Särskilda förhållanden

Top
Som vanlig turist kan man bara nå Lenana-toppen (4986 meter). Bergets övriga tinnor, Batian (5199 meter) och Nelion (5188 meter) är förbehållna bergsklättrare.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK