Resor till Argentina

Resor till Argentina

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Argentina är ett otroligt varierande land och bjuder både på vacker, fängslande natur och pulserande storstäder. Argentina är en outtömlig källa till stora upplevelser; det fascinerande och barska Eldlandet i söder, de karga och mystiska öknarna i norr, bergskedjorna Andernas gigantiska mur i väst, Atlantens brusande kust i öst, ett fascinerande djurliv på kontinentens sydspets, skidorter, enorma vattenfall och mitt i det hela den legendariska huvudstaden Buenos Aires, där tangons sensuella magi bjuder upp till dans. Landet har dessutom en gripande historia och den lever ännu djupt i argentinarnas hjärtan.
Bedöm resmål
4,7
(68 omdömen)

Utvalda temaresor från Argentina

Filtrera resor till Argentina efter tema

Buenos Aires

Med den förförande tangon i det ena örat och en mobiltelefon pressad mot det andra, lever Buenos Aires' invånare ett modernt liv i en historisk stad. Teater, musik och röda saftiga biffar av det berömda argentinska nötköttet, sköljs ner med landets utsökta rödvin.

Córdoba

Kolonialtidens vackra byggnader sätter sin prägel på det annars moderna Córdoba; en storstad med en levande atmosfär och en lockande natur strax utanför stadens portar. Både friluftsmänniskor och kulturfanatiker pratar lyriskt om det västra Argentinas huvudstad.

Nordvästra Anderna

I nordväst är Anderna bebodda av indianer och påminner mycket lite om resten av Argentina. I primitiva landsbyar använder ponchoklädda indianer sig fortfarande av gamla indianritualer, medan panflöjtens magiska toner kryper upp och ned längs de branta bergssluttningarna.

Pampas

Jordbruket är det platta argentinska Pampas' drivkraft. Till mångas stora förvåning bjuder området också på fantastisk vacker och lättillgänglig natur med ett rikt djurliv. Och inte att förglömma: här finns fortfarande de legendariska argentinska cowboysen, gauchoerna.

Patagonien

Patagoniens natur ska upplevas med alla sinnen. Landskapet är så fascinerand att det inte går att beskriva med ord. Även om beskrivningen av ett paradis inte verkar stämma överens med Patagoniens karga slätter och grå berg, så trollbinder Patagonien alla som kommer till detta Argentinas sibirien.

Santa Cruz

Här finner man gletschrar, flamingor och sju miljoner bräkande får. Den argentinska naturens ännu orörda skatter ligger i Santa Cruz, och det enda som krävs är ett tält och ett par pålitliga vandringsskor för att finna dem.

The River Plate

Mar del Plata är Argentinas populäraste badort. Detta för bland annat med sig att staden är en av de livligare, dag som natt, då semesterhungrande människor från Buenos Aires ockuperar staden. Naturen har tvingats ge upp, till fördel för en väl fungerande turiststad med oändliga möjligheter till underhållning.

Tierra del Fuego

Argentinas extrema södra del döljer orörd natur av spektakulära dimensioner. De majestätiska bergen reser sig över kristallklara sjöar och floder medan de blickar ut över det iskalla arktiska havet, där sjöelefanter och pingviner tumlar runt. Du har kommit till världens ände.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.