Resor till Färöarna

Resor till Färöarna

Tema
Alla teman
Land
Alla länder
Reslängd
Alla
Sök temaresor
Liggande som gröna oaser i den stora Atlanten kan man inte förneka att de 18 öarna, som gemensamt utgör Färöarna, är fantastisk vackra. Den pittoreska naturen med sönderrivna klippor, branta fjäll och gröna ängar är en äkta pärla för dem som älskar naturen. Det finns fantastiska möjligheter för vandringsturer och medan man vandrar genom fjällen träffar man på brusande älvar, skummande vattenfall och gräsarealer täckta av gula blommor. Öarnas fågelliv är också ett kapitel för sig då öns många fjäll ger utomordentliga förhållanden för havsfåglarna att föröka sig.
Bedöm resmål
4,4
(79 omdömen)
I den översta sökboxen kan du söka bland hundratals av reseerbjudanden.
Nedan hittar du i stället reseerbjudanden till liknande områden.

Klaksvik

Färöarnas andra stad, Klaksvik, omges av storslagen natur, som bjuder på vandringsrutter av varierande svårhetsgrad. Staden har under de senaste åren utvecklat sig till en, efter färöiska förhållanden, stor och hektisk stad.

Mykines

Det är det storslagna fågellivet på Mykineshólmur som lockar turisterna. Klippön har bara en byggd och en väg. Resten av ön är bara förbunden med stigar så det krävs bra fysik att ta sig runt på ön.

Streymoy

På den största av Färöarnas öar Streymot hittar man en storslagen natur som inbjuder till långa vandringsturer. De höga fjällen faller drastisk flera hundra meter och brusande älvar strömmar genom det barska landskapet.

Suduroy

Suduroys klimat är mildare än övriga öars, vilket är särskilt tydligt på vintern när Sandroy täcks av snö, medan Suduroy ligger grön och skön.

Torshavn

Den färöiska huvudstaden Tórshavn grundlades år 825 och är uppkallad efter den nordiska guden Thor. Staden är vackert belägen vid Atlantkusten på ön Streymoy. Med sitt centrala läge har staden utvecklat sig till landets kulturella centrum.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.