Resor till Australien

Resor till Australien

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»Australien
Australien – drömmarnas landAustralien är ett imponerande och fascinerande land, där du både kan möta kängurur, bada vid paradisstränder, se Ayers Rock och möta en genuint vänlig lokalbefolkning.

”G’day mate” låter kanske klichéfyllt, men den vänliga hälsningen möter dig överallt i Australien. Här är semesterlivet i absolut toppklass, och det variationsrika utbudet bjuder på allt från de spännande och levande storstäderna till vita stränder i världsklass, och här finns en betagande vacker natur. Självklart finner du i Australien också fina möjligheter till dykning, surfing, och andra aktiviteter som är populära bland turister.

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Flygbiljetter t/rFrån 8.176,---
Priserna är givna per person
Värt att uppleva i AustralienPå andra sidan planeten kan du besöka världens största ö, Australien. Här kan du uppleva fantastisk natur, strandliv, surfing och inte minst besöka några av världens mest fantastiska storstäder. Australien kan besökas året runt, men det kan varmt rekommenderas att uppleva landet under den australienska sommaren mellan december och mars, då vädret är stabilt, och temperaturen kommer över 30 grader.

Storstäder du inte får missa
Om man beslutat sig för en tur till Australien kan det vara idé att inte underskatta landets storlek. Storstäderna ligger ofta 1-3 timmars flygtur från varandra, och några hela 5 timmars flygresa från varandra. På en kort resa kan det rekommenderas att välja att se både Sydney och Melbourne, då dessa ligger förhållandevis nära varandra. Gemensamt för alla landets storstäder är att de ligger längs kusten.

Sydney är landets största och tveklöst mest populära stad, och den blir ofta förväxlad med landets huvudstad. Sydney är både en charmig och vacker stad, sin storlek till trots, och reser man ”down under” så får man inte missa den klassiska och tillika världsberömda stranden Bondi beach. Självklart måste man också besöka det världsberömda operahuset, som ligger precis intill Sydneys hamn. Den ikoniska byggnaden ritades av den danska arkitekten Jørn Utzon. Från operahuset är det inte långt till en annan aktivitet - en promenad på Sydney Harbour Bridge, som ligger alldeles i närheten.

Melbourne är landets näst största stad och av många ansedd som den mest intressanta staden att besöka. Det är en modern storstad där höga skyskrapor är varsamt uppblandade med gamla byggnader i viktoriansk stil. I Melbourne kan man fortfarande resa kollektivt med spårvagnar, vilket bara gör staden ännu mer charmig. Därutöver är Melbourne också känd som landets kulturella huvudstad, och inte minst landets sportscentrum, där bland annat Australian Open arrangeras. Missa inte heller Queen Victoria Market, som bjuder på många spännande prylar och exotiska upplevelser.

Perth är kanske speciellt intressant tack vare det geografiska läget. Den sägs ofta vara världens mest isolerade storstad. Perth ligger faktiskt närmare Singapore och Bali än den gör landets egen huvudstad och Sydney. Det är en vidunderlig storstad, och lokalt känd som en av storstäderna med den mest gästfria befolkningen. Om det beror på det isolerade läget eller något annat kan man bara spekulera i.

Cairns är en lite mindre stad i norra Queensland, men det är en otrolig viktig stad i Australien. Cairns är känd som landets tropiska paradis, vilket inte helt oväntat beror på dess tropiska klimat. Det är hit man skall åka om man är ute efter att dyka eller snorkla runt världens största korallrev, Great Barrier Reef.

Sevärdheter att besöka
I Australien finner man en av världens vackraste vägsträckor, nämligen The Great Ocean Road. Rutten sträcker sig runt 100 mil längs landets sydkust, med hänförande utsikt över havet. Denna populära bilväg formligen svämmar över av praktfulla landskap, där man bland annat kan beskåda berömda klippformationer som ”The Twelve Apostles”. Det intressanta med de 12 klippformationerna är att de står mitt ute i det öppna havet.

Uluru, kanske bättre känt som Ayers Rock, är nog världens mest berömda sten, och man finner den i de centrala delarna av landet. Stenen är en helig plats för landets ursprungliga befolkning, aboriginerna.

I Australien finner man naturligtvis också världens största och kanske vackraste korallrev, Great Barrier Reef. Korallrevet ligger i solskensstaten Queensland, i den nordostliga delen av landet. Revet är 2 000 km långt och består av ett par tusen korallrev och hela 71 öar. Det finns goda möjligheter att snorkla vid korallrevet, och det är absolut en upplevelse man sent kommer glömma. Här finns möjlighetet att se fler än 1 500 olika fiskarter i – bokstavligen talat - alla regnbågens färger.

Blue Mountains ligger ca 1 timmes bilresa från Sydney, och denna vackra dal är Australiens svar på USAs Grand Canyon. Flera miljoner turister besöker området varje år. Dalen är speciellt känd för klippformationen ”The Three Sisters” som enligt aboriginernas legend var tre systrar som förvandlades till klippor. Klippformationernas karaktär ändrar sig dessutom löpande under dagen och genom årstiderna på grund av solljuset, och området är absolut värt ett besök.

Bedöm resmål
5
(1 omdöme)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK