Resor till Costa Rica

Resor till Costa Rica

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»Costa Rica
Costa Rica – enastående naturupplevelserCosta Rica hälsar dig välkommen med frodig regnskog, paradisstränder och en minst sagt färgglad kultur. En resa till härliga Costa Rica är verkligen en upplevelse för livet.

Som en naturens juvel ligger Costa Rica och blänker med sin värld av frodiga naturupplevelser. Här finns exotiska vattenfall som brusar i takt med regnskogens alla läten. Här finns också stränder med kristallklart vatten, där neonfärgade fiskar och korall tävlar om uppmärksamheten. Costa Rica bjuder också på ett härligt folkligt stadsliv med en enorm mängd kulturskatter som bara väntar på att upptäckas.

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Flygbiljetter t/r-Från 7.256,--
Priserna är givna per person
Värt att uppleva i Costa RicaCosta Rica har långa kuststräckor med härliga stränder både ut mot Karibiska havet och mot Stilla havet. Landet har dessutom höga och aktiva vulkaner, fantastiska regnskogar, brusande vattenfall och ett helt unikt djurliv i de många nationalparkerna. Costa Rica är ett centralamerikanskt land som är lätt att resa i, och det kan enkelt kombineras med grannländerna Nicaragua eller Panama.

Djurlivet i Costa Rica
Runt om i Costa Ricas nationalparker har du möjlighet att se många olika djur. I landet finns exempelvis fyra olika slags apor, och de är ofta mycket aktiva när du vandrar genom skogen. Här finns också fantastiska fåglar i alla regnbågens färger, från de små kolibrierna till de imponerande Quetsal-fåglarna med sina mycket långa stjärtfjädrar. I Costa Rica finner man också de ljudliga arapapegojorna, och inte minst de hackspettartade tukanerna, med sina enorma och färgglada näbbar. Här finns också roliga och annorlunda djur, som näsbjörnar, myrslokar, tapirer, bältdjur och både två- och tretåiga sengångare. Har du tur så finns också möjlighet att se en äkta puma eller en jaguar. Costa Rica är sannerligen ett riktigt paradis för djurälskare och naturentusiaster.

Nationalparker
Corcovado är Costa Ricas största och mest välbevarade nationalpark. Den ligger på en halvö i Stilla havet, och har ett mycket rikt djurliv.

Manuel Antonio är en av Costa Ricas mest kända nationalparker. Området ligger precis ut mot Karibiska havet, och här finns fina möjligheter att bada, surfa, snorkla eller paddla kajak eller bege sig ut i en katamaran.

Monteverde - den stora molnskogen är ofta dimhöljd, och ger upphov till en väldigt speciell atmosfär. Här kan du gå på hängbroar högt i skyn, medan du njuter skogens fantastiska flora och fauna. Du kan också prova krafterna med så kallade ziplines, en slags linbana där du fastspänd i en vajer åker längs linan och susar fram mellan trädtopparna. Här finns totalt 12 st ziplines, inklusive både Costa Ricas högsta och längsta.

Tortuguero är en tropisk regnskog med massor av sjöar, floder och kanaler. Här har du en fantastisk möjlighet att uppleva skogen från en kanot en stilla morgon, medan djuren vaknar och påbörjar sina dagliga göromål. Det är också i Tortuguero som du mellan juli och september kan se havssköldpaddor lägga sina ägg på stranden om natten.

Arenal är både namnet på landets största sjö och en aktiv vulkan på 1 633 meter över havet. Om natten kan man beskåda den vackert röda lava som lyser tydligt mot en mörk himmel. I närheten av vulkanen ligger också det 70 meter höga vattenfallet La Catarata de la Fortuna, som faller ner i en lagun där det finns möjlighet att bada i det svala vattnet.

Dykning
Costa Ricas långa kuster bjuder på fina möjligheter till både att dyka i Karibiska havet och i Stilla havet. Isla del Caño är världsberömt som en av världens mest artrika platser på jorden, och därmed också ett av Costa Ricas allra bästa dykställen. Här kan du bland annat se djävulsrockor, muränor, hajar, sköldpaddor, valar och delfiner.

Har du en rejäl budget och vill ha den ultimata dykupplevelsen, så tar du flyget du till Isla del Coco, som hör till Costa Rica, även om ön ligger långt ute i Stilla havet. Här kan du bland annat dyka med stora stim av hammarhajar.

Surfing
Costa Rica har under lång tid varit ett populärt resmål för surfare, och här finns många fina stränder som lämpar sig utmärkt till surfing. Faktum är att det finns inte mindre än 1 000 strandområden i landet som lämpar sig väl för att surfa. Några av de mer populära är Playa Hermosa, Salsa Brava, Playa Jaco, Boca Barranca och Nosara.

Njut livet
I Costa Rica kommer du gång på gång bekanta dig med begreppet ”Pura Vida”, som direkt översatt betyder ”rent liv”. Med lite mer vardagliga ord kan man översätta betydelsen av Pura Vida till ”Det är livet” eller ”koppla av och njut livet”. Överallt i Costa Rica möter du Pura Vida, både till vardag och till fest, och landet är insvept in en otroligt avslappnad atmosfär, som bara blir bättre av den avslappnade och gästvänliga lokalbefolkningen.

Bedöm resmål 0 (0 omdömen)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK