Resor till Italien

Resor till Italien

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»Italien
Italien – kan det bli bättre?Italien är en av svenskarnas absoluta favoriter när det gäller resmål. Den speciella atmosfären i städerna, livet på landet och den vackra naturen är helt unik i sitt slag.

Varje år strömmar tusentals resenärer till Italien, och det är svårt att inte förälska sig i detta stövelland, där solen nästan alltid skiner, där det är lugnt och stilla på stränderna, och där maten är i absolut världsklass. Besök fantastiska städer med de karaktäristiskt smala gatorna och närmast oändligt med sevärdheter, och upplev Italiens vinkultur med de många vingårdarna och tillhörande gårdsbutiker.

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Flygbiljetter t/rFrån 3.099,-Från 970,--
Charter (flyg + hotell)Från 1.385,-Från 2.115,-Från 7.665,-
Priserna är givna per person
Värt att uppleva i ItalienDet så kallade stövellandet är ett härligt och mycket populärt resmål vid Medelhavet. Här finns något för alla, oavsett om du vill åka skidor, vandra runt i bergen, besöka härliga badstränder eller uppleva den italienska kulturen.

Njut av det lilla
Semester i Italien handlar ofta om att njuta de små sakerna i livet. Sätt dig på en lokal bar och drick en espresso, och ge dig lite tid att koppla av och njuta av nuet. Följ med i de lokala besökarnas snack om dagens ämne, oavsett om det gäller den senaste fotbollsmatchen, korrupta politiker eller något helt annat. Det kallas La Dolce Vita på dessa breddgrader, och även om du inte förstår språket, får du garanterat en upplevelse som du sent kommer glömma. Italienarna är världsberömda för att njuta av nuet, och somliga kanske tycker det går lite väl långsamt med svenska mått mätt. En sak är dock säker – vill du koppla av från vardagen i Sverige, så är Italien närmast nog det perfekta resmålet.

Visst kan Italien bjuda både på politiskt kaos, trafikkaos och en krånglig byråkrati, men de positiva aspekterna väger upp. Inte minst alla de fantastiska sevärdheterna som finns i landet, eller den unika och läckra maten som kommer ur det världsberömda italienska köket.

Italiens största städer
Från Milano i norr, över Rom i centrala Italien, till Neapel i söder finner vi Italiens 3 största städer, som var och en har sin speciella charm och spännande sevärdheter att bjuda på. Drar man en linje mellan dessa städer så bildas en geografisk klassresa från det rika Italien i norr, till det fattiga i söder.

I norr finner vi den pulserande modestaden och tillika finanscentrumet Milano. Det är också staden med sin stora domkyrka ”Il Duomo”, som är ett riktigt imponerande byggnadsverk. I Milano finner man också det världsberömda operahuset La Scala från 1778.

Mitt i landet har vi så huvudstaden Rom, med sin enorma amfiteater Colosseum - ett av stadens viktigaste landmärken. Här finner du också Peterskyrkan, som ligger i världens minsta stat Vatikanen. Rom är staden du aldrig blir färdig med att besöka, och många turister återvänder hit år efter år.

I söder finner vi Neapel med det karaktäristiska Piazza Dante och Galleria Umerto II som främsta dragplåster. Vulkanen Vesuvius, Pompeji och Italiens vackraste kustlinje Amalfikusten, finns alla inom korta avstånd från södra Italiens största stad.

Italien är ett unikt land, och framförallt rikt på unika kulturskatter. Faktum är att Italien är det land i världen som har flest sevärdheter på Unescos lista över världsarv. Några av dem som många väljer att uppleva på sina resor till Italien, är Venedig och Piazza del Duomo med det lutande tornet i Pisa, men Italien har runt 50 andra världsarv på listan.

Det Italienska köket
Här faller tanken kanske först på pizza och pasta, vilket förvisso stämmer, om än med modifikation. Italien är ett enda stort skafferi från norr till söder, och varje region har sin egen specialitet, som bara väntar på att upptäckas. Landet består av massor av idylliska vingårdar omgärdade av vinrankor så långt ögat når. Varje vingård har sin egen speciella etikett och typ av vin, och här finns ett nästan oändligt antal vinsorter. Olivlundar och cypresser är med om att färga landskapet, och det är svårt att ta in alla vackra vyer på en enda resa. En annan populär kulinarisk höjdpunkt är den Italienska glassen, som landet är känt för långt utanför dess gränser. San Daniele-skinkan från Friuli-området är en annan upplevelse som lockar många smaklökar till Italien. Citronerna från Sorrentohalvön, strax söder om Neapel, används till att framställa en annan världsberömd produkt från Italien – nämligen Limoncello, en av Italiens absolut mest populära likörer. Man kan fortsätta i all oändlighet med att rada upp italienska klassiker. Kort och gott – Italien har det mesta!

Kulturen
Musiken tar upp mycket plats i Italien, och det räcker att nämna några namn för att folk skall nicka igenkännande, eller vad sägs om kompositörerna Verdi, Puccini och Vivaldi? Besök gärna en opera i Veronas vackra amfiteater under din semester i Italien, och låt dig hänföras av skådespelet och de vackra omgivningarna. Italiens mest populära musikfestival går av stapeln varje år i Sanremo. Inom sporten kopplas Italien nästan synonymt ihop med fotbollen, som är den absolut viktigaste sporten. Besök en match och känn på atmosfären, och se hur entusiastiska de italienska supportrarna är. Italien har varit världsmästare i fotboll hela 4 gånger. Annars är cykelsport med Giro d’Italia i spetsen, och motorsport andra stora sporter i landet.

Historia
Italien blev ett nationellt kungarike redan 1861 under kung Vittorio Emanuele II. Hans staty återfinns på flera platser runt landet, och innan sammanslagningen bestod landet av flera småstater. I dag består landet istället av 20 regioner med varsin huvudstad, och det bor nu ca 60 miljoner människor i Italien. Italiens yta är ca 70 % av Sveriges, eller ungefär 7 gånger så stort som Danmark.

Bedöm resmål 0 (0 omdömen)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK