Resor till Japan

Resor till Japan

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»Japan
Japan – en unik värld av modernt folkliv och uråldriga traditionerFantastiska Japan hälsar dig välkommen med en spännande kultur med uråldriga traditioner, varsamt uppblandat med modern teknik, och ett imponerande naturlandskap som slår det mesta.

Japan ligger i absolut framkant när det gäller modern teknologi och kreativa tänkare. Samtidigt spelar landets traditioner och uråldriga kultur en stor roll för många japaner. Upplev den speciella japanska naturen, de gamla buddhistiska klostren och det levande, myllrande och otroligt fascinerande stadslivet.

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Charter (flyg + hotell)Från 7.828,-Från 8.938,--
Priserna är givna per person
Värt att uppleva i JapanVill du uppleva en ny och spännande del av världen, så får du inte missa Japan. Det är på många sätt en resa för livet, fullspäckad med otroliga upplevelser som oftast skiljer sig väsentligt från det man kan uppleva på andra platser i världen.

I Japan kan du bland tusentals andra ting äta äkta sushi, åka med världens snabbaste tåg och besöka världens största stad Tokyo. Här kan du vara säker på att tågen når fram i tid, och skulle olyckan vara framme, är genomsnittet för förseningar det relativt överkomliga 18 sekunder! Här kan du med andra ord lugnt räkna med punktlighet.

 

Städer du inte får missa
Japans huvudstad och världens största stad Tokyo är ett absolut måste på din resa. Här får du inte missa bl.a. Ginza, Shibuya och Shinjuku. Ginza är Japans svar på 5th Avenue, och här finner du alla de världsberömda märkesvarorna, och även om du inte är ute efter att shoppa, så är det ändå värt att uppleva området. Shibuya är världsberömt för sitt helt otroliga människomyller. Här finner du bland annat världens största övergångsställe, där ett myller av människor korsar vägen när ljuset slår om till grönt. Utöver människor i massor finns här också möjligheter att se Meiji Shrine (shintoistisk helgedom) som ligger i ett vackert grönområde inte långt från tunnelbanestationen. I Shinjuku finner man världens mest trafikerade tunnelbanestation mätt i antalet passagerare – hela 3,64 miljoner människor använder dagligen stationen. Här han man anställt stationsfösare som har i uppgift att trycka passagerare in i tågen så att alla får plats. Man skulle kanske kunna tro att staden inte är ett spår barnvänlig, men faktum är att Tokyo också gömmer på en del nöjen för de små, bland annat Ueno Zoo, Disneyland, DisneySea, och en massa andra spännande upplevelser för barnen.

Kyoto, som tidigare var Japans huvudstad, är en fantastisk storstad som har närmast oändligt med sevärdheter att bjuda på. Det betyder också att du borde sätta undan minst två hela dagar när du besöker staden, och här finns något att se i alla väderstreck. I den norra delen kan man bland annat besöka det vackra Kinkakuji-templet, kanske bättre känt som guldtemplet. Det ligger i vackra och natursköna omgivningar, där det också finns möjligheter att se en rad andra vackra tempel. I stadens östra del finner man Higashiyama-distriktet, som är stadens historiska distrikt. Här kan du uppleva det gamla traditionella Kyoto, där du kan promenera genom de smala gatorna, där de små traditionella trähusen står sida vid sida. Njut gärna en kopp te i någon av de många te-salongerna i området, och koppla av en stund. I samma område finner du också det vackra Kiyomizudera-templet, vilket hör till ett av landets mest kända tempel. I stadens södra delar finner du bland annat helgedomen Fushimi Inari, som speciellt är känd för sin korridor av torii-portaler.

Nara är en stad i den södra delen av landet, och ligger ca 1 timme från Osaka med tåget. Staden är mindre känd och brukar sällan återfinnas på listor över platser man skall besöka i Japan, men den är absolut värd ett besök. Det mest intressanta området i staden är den stora parken, som bland annat är känd för sina många dovhjortar som rör sig fritt i området. I parken finner man också det vackra Todai-ji-templet och de tillhörande byggnaderna. Gå en promenad i området, och se till att vara vid Nigatsu-do (en del av templet) vid solnedgången. Härifrån har man en bedårande utsikt över staden, och i solnedgång är det verkligen ett oförglömligt minne för livet. Det kan också varmt rekommenderas att hyra cyklar och se staden från sadelryggen. Man kan dock räkna med en och annan kulle, och man skall alltid ha i åtanke att man cyklar på trottoarerna – det finns nämligen inga cykelleder här.

Hiroshima ligger i landets södra del, och är en stad de flesta känner igen på grund av dess tragiska historia som sträcker sig tillbaka till den 6:e augusti 1945, då staden blev atombombad. Det var världens första atombombning, och det är i dag en historiskt mycket intressant stad. Här får man inte missa att bland annat besöka Fredsmuseet. Det ligger mitt i staden i den vackra gröna fredsparken, där man också kan hitta fredsmonumentet – den enda byggnad som inte blev totalförstörd under bombningen. När man redan är i området får man inte heller missa att besöka Miyajima-ön, där man bland annat kan se helgedomen Itsukushima med sin ikoniska Torii-portal.

Ett gott råd
Om man skall besöka Japan en vecka eller två (eller längre), är det nästan nödvändigt att skaffa sig ett Japan Rail Pass. Ett Japan Rail Pass kan bara köpas av besökande resenärer och MÅSTE beställas innan avresa, då det blir levererat till köparens bostadsadress i avreselandet. Det är alltså inte möjligt att köpa passet när man är i landet. Man kan köpa ett sådant pass för 1 vecka, 2 veckor eller 3 veckors längd, och det gäller till i stort sett alla tåg i landet – inklusive shinkansen. Även om man tänker att priset kanske är i högsta laget, så betalar det sig snabbt, då en enda resa med shinkansen kan kosta omkring 400 kr.

Bedöm resmål 0 (0 omdömen)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK