Resor till Thailand

Resor till Thailand

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»Thailand
Thailand – ett resmål som värmer i själenHärliga Thailand tar emot dig med solsken och värme, med en exotisk och vacker natur, med stora kulturupplevelser och med öppna armar och vänliga leenden.

Det är svårt att inte bli förälskad i vackra Thailand. De vita stränderna och havet med sina färgglada fiskar är en upplevelse man sent glömmer. Promenader i den tropiska naturen mellan palmer och vackra blommor, och besök i gyllene tempel och elefantritter är verkligen minnen för livet – en resa till Thailand är en upplevelse som du sent kommer att glömma.

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Flygbiljetter t/rFrån 4.004,-Från 5.851,--
Charter (flyg + hotell)Från 3.799,-Från 4.294,--
Priserna är givna per person
Värt att uppleva i ThailandThailand är ett otroligt vackert och intressant land att besöka, och oavsett om du reser till Thailand om sommaren eller om vintern, tillsammans med din partner, din familj eller om du åker ensam, så finns det alltid något att se och uppleva i detta mångsidiga land.

Thailand är ett otroligt vackert och intressant land att besöka, och oavsett om du reser till Thailand om sommaren eller om vintern, tillsammans med din partner, din familj eller om du åker ensam, så finns det alltid något att se och uppleva i detta mångsidiga land.

Stränder i Thailand
De thailändska stränderna tillhör några av de bästa i världen, med sin gyllene sand, turkosblå havsvatten och sina karaktäristiska kokospalmer som svajar lätt i havbrisen.

Det är inte svårt att förälska sig i stränderna i Thailand, och förutom de goda möjligheterna att koppla av med en god bok eller att bara ligga och betrakta barnen som bygger slott i sanden, så finns en mängd olika aktiviteter. Många av hotellen hyr ut snorklingsutrustning som du kan använda i vattnet precis längs med stranden. Du kan också boka organiserade snorklings- eller dykutflykter med professionella guider och dykare. Dessutom kan du ofta hitta arrangörer som erbjuder olika typer av vattensportsaktiviteter, som exempelvis vattenskidor, surfing eller kajakpaddling.

Thailand är ett land med hundratals öar, och de är geografiskt placerade på båda sidorna av landets kuster. Frågan är vart man skall resa om man vill uppleva de härliga thailändska stränderna? Här nedan har vi satt ihop fem olika möjligheter till dig:

Koh Samui – Avkoppling, sol och strandliv i paradisiska omgivningar. På Koh Samui råder en avslappnad stämning, och stränderna är rena och inbjudande. Om sommaren kan det bli något långgrunt, vilket dock är helt perfekt för barnfamiljer. Chaweng-stranden är öns huvudstrand, och här är det gott om besökare i alla åldrar. Det finns också gott om bra restauranger på Koh Samui, och inte minst ett väl utbyggt nattliv.

Koh Phi Phi – En liten ögrupp på Thailands västra kust. Här finner du kanske några av de allra vackraste stränderna i hela Thailand, med kritvit sand och kristallklart vatten, som lockar unga ensamresenärer såväl som barnfamiljer. Om du gillar att dyka så kan en semester på Koh Phi Phi varmt rekommenderas.

Krabi – Ett fiskeparadis som ligger i ett mycket vackert område med stora kalkstensklippor som dyker ner i havet, och en frodig regnskog där du kan gå på spännande upptäcktsfärd. Det finns också helt fantastiska möjligheter till snorkling vid Krabi, och flera arrangörer ordnar utflykter i närområdet.

Phuket – Thailands största ö och det mest besökta resmålet i landet lockar med sina många sköna stränder och sitt stora urval av hotell att välja mellan. I Phuket finns dessutom många vattensportsaktiviteter och ett hav av roliga och spännande förlustelser och naturupplevelser, samt inte minst ett folkligt stadsliv med gott om lokala marknader. Här finns också ett relativt avslappnat nattliv.

Hua Hin – Beläget på det thailändska fastlandet är Hua Hin Thailands äldsta badort, och området är den thailändska kungafamiljens favoritresmål. Hua Hins långa och vackra strand bjuder in till många timmars avslappning, lek och promenader för besökare i alla åldrar. Det finns också flera spännande marknader i Hua Hin, bland annat den välbesökta nattmarknaden och två så kallade ”floating markets”. Restaurangerna bjuder på både thailändsk och internationell mat, inklusive ett stort urval av nyfångad fisk och skaldjur.

De gyllene templen
Något av det du kanske först lägger märke till i det thailändska landskapet, är de gyllene buddhistiska tempel som reser sig överallt - de så kallade ”wats”. Hit kommer de lokala thailändarna för att be, och som besökande är du välkommen att komma in och få lite lugn och ro.

Om du skall besöka Bangkok eller Chiang Mai, får du inte missa åtminstone ett besök vid minst ett par av städernas vackra buddhistiska wats. Bortsett från de största av Bangkoks och Chiang Mais wats är det ofta få turister här, så om du vill gå runt och njuta den vackra arkitekturen i lugn och ro så finns fina möjligheter till det här.

I Bangkok kan rekommenderas att besöka bland annat: Wat Pho, Wat Mahatat, Wat Tramit och Wat Arun.

I Chiang Mai skall du definitivt besöka: Wat Phra That Doi Suthep, Wat Chedi Luang, Wat Phra Singh och Wat Chiang Man.

Den thailändska maten
Det thailändska köket är otrolig läckert, och det oavsett om du äter på fina restauranger eller om du köper mat från ett gatustånd. Det thailändska köket bjuder på allt från heta curryrätter och fräscha sallader, till wokrätter med nudlar, soppor och rätter med stekt ris, och du kan få otroligt kryddstark mat, allt efter dina önskemål. Dessutom finns gott om färsk och exotisk frukt och fräscha grönsaker, samt inte minst en uppsjö läckra desserter. Till att skölja ned maten finns ett brett urval av färskpressade juicer, kokosnötter med mjölk i, läskedrycker och svalkande thailändska öl.

Shopping i Thailand
Thailand är verkligen ett paradis för dig som gillar att shoppa. Det är både roligt och intressant att gå runt på de lokala marknaderna, där du kan köpa allt från kläder och leksaker till blommor, religiösa figurer och handgjorda smycken och konstverk, men också frukt, grönt, fisk, kött och godis i långa banor.

Du finner också de mer kända varumärkena i de stora shoppingscentrumen, och många av dem känner du igen också från Sverige. Självklart finns i Thailand också gott om gatuförsäljare, som ofta går runt med sina varor på armen, eller har en liten bod vid sidan av vägen.

Generellt är priserna mycket låga i Thailand, speciellt i jämförelse med Sverige, och i princip överallt förutom i shoppingcenter så går det bra att pruta på priset. Ofta kan du få ner priset långt under det listpris som säljaren först satt.

Bedöm resmål
4,5
(2 omdömen)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK