Resor till USA

Resor till USA

 
Välj upp till 4 avreseflygplatser
Prioriterad avreseflygplats
Skriv in din prioriterade flygplats i fältet ovan så hittar vi de omkringliggande flygplatserna.
Spara
Från
Få priser från flera avreseflygplatser i ett sökresultat.
Klicka på + för att välja upp till 4 avreseflygplatser.
Destination
Avresa
Hemresa
Resenärer
Vuxna
   
Barn
   
Barnets ålder 1
   
Barnets ålder 2
   
Barnets ålder 3
   
Barnets ålder 4
   
Spara resenärer
Resor»USA
USA – storslagen natur och upplevelser för allaItalien är en av svenskarnas absoluta favoriter när det gäller resmål. Den speciella atmosfären i städerna, livet på landet och den vackra naturen är helt unik i sitt slag.

Varje år strömmar tusentals resenärer till Italien, och det är svårt att inte förälska sig i detta stövelland, där solen nästan alltid skiner, där det är lugnt och stilla på stränderna, och där maten är i absolut världsklass. Besök fantastiska städer med de karaktäristiskt smala gatorna och närmast oändligt med sevärdheter, och upplev Italiens vinkultur med de många vingårdarna och tillhörande gårdsbutiker.

ResetypStockholmGöteborgMalmö
Flygbiljetter t/rFrån 2.447,-Från 2.964,--
Charter (flyg + hotell)Från 4.455,-Från 4.916,--
Priserna är givna per person
USA – möjligheternas landUSA är minst sagt möjligheternas land. Gå på ”powershopping” i städerna på ostkusten, i exempelvis New York eller Boston. Besök världens bästa nöjesparker i Florida. Åk på en road trip längs Kaliforniens kust, där Highway 1 är en riktig internationell kändis bland motorvägarna, och tillhör tveklöst en av världens vackraste bilvägar. Du kan också åka en tur längs den legendariska Route 66 från Chicago till Los Angeles, eller varför inte besöka någon av de fler än 50 nationalparkerna? Här kan du bland annat uppleva frigående bison i Yellowstone, belägen på gränsen mellan staterna Wyoming, Idaho och Montana.

I möjligheternas land USA finns verkligen upplevelser för resenärer i alla åldrar. USA är så enormt stort att alla kan hitta sin egen speciella plats. Med sina 50 stater och 14 territorier finns det tillräckligt att välja mellan, och varje stat har sin egen helt unika charm.

Utöver fastlandets många möjligheter, innehåller USA också paradisöarna Hawaii, Puerto Rico, amerikanska Samoa, Guam, polarstaten Alaska och Amerikanska Jungfruöarna. Amerikanska Jungfruöarna är också kända som det tidigare Danska Västindien.

Med sin enorma storlek handlar det mest om att behärska konsten att begränsa sig när man reser till USA - möjligheterna är helt enkelt så ofantligt stora, och det finns så mycket att uppleva att en enda resa till USA sällan är tillfredsställande.

Befolkningen
Amerikanerna är ett otroligt gästvänligt folk, och hjälper gärna till med goda råd kring att visa vägen, och berättar gärna var närmaste bra restaurang ligger. De är också ett nyfiket folk, och frågar ofta om hur du har det, vill ofta veta mer om var du kommer ifrån och hur du har det i ditt hemland.

Amerikanerna är också relativt anspråkslösa, och som besökande i USA får man snabbt känslan av att man är välkommen i landet. Patriotismen är inte att ta miste på, och de flesta Amerikaner känner en stark stolthet för sitt land, men också för sitt ursprung.

Naturen i USA
USA innehåller mer typer av natursköna omgivningar än du troligtvis kan tänka dig. Med sitt massiva utbud av nationalparker, som exempelvis Grand Canyon, vulkanerna på Hawaii, träskmarkerna i de södra staterna, vackra stränder längs kustlinjerna mot Stilla havet och Atlanten, bergen, sjöarna vid Michigan, de enorma skogarna med några av världens högsta träd, och till och med ökenområden. Death Valley till exempel, upplever om sommaren ofta temperaturer uppåt 50 grader varmt.

Naturen i USA är minst sagt storslagen, och det är mycket svårt att slita sig när man väl fått blodad tand. I USA värnar man också om naturen, men har ändå gjort den tillgänglig till alla som vill njuta av den, oavsett om det gäller familjeutflykter eller långa promenader i vackra omgivningar. De flesta nationalparkerna har också rundturer på programmet, där man i bil kan köra runt och uppleva de största höjdpunkterna.

Utöver floran finns också goda möjligheter att uppleva faunan, och djurlivet i USA är minst sagt mångfaldigt. Man kan bland annat se valar i två världshav, ofta med utgångspunkt i Seattle i väster, eller längs ostkusten norr om Boston. I Alaska finner du livs levande björnar, frigående bison i Yellowstone, och massor av skallerormar i Arizona.

USAs landsbygd
USA är känt för sina spännande storstäder. New York med Central Park, Los Angeles med Hollywood, historiska Chicago, progressiva San Francisco eller Las Vegas med sina stora kasino- och hotellkomplex.

Att besöka storstäderna som man så ofta har sett på film eller tv är en fantastisk upplevelse, men utanför storstäderna finns också ett liv att uppleva och upptäcka. Här kan man se det autentiska USA, och där livet ofta går i lite långsammare tempo än i storstäderna.

Ta sig runt i USA
Om du skall ta dig runt i USA kan du antingen ta flyget, tåget eller en Greyhoundbuss, men kanske är det bästa sättet att uppleva USA på, att göra det på egen hand. USA är verkligen bilarnas land, och ett bättre resmål för en road trip är svårt att tänka sig. Hyr en bil eller en husbil och känn friheten att ge dig av i vilket väderstreck du än behagar.

Att köra i USA är enkelt, och amerikanare är i regel hänsynsfulla bilister. Vägnätet är väl utbyggt, skyltningen är bra och bensinen är billig. Att uppleva de enorma vidderna är helt obeskrivligt, och möjligheten att bara stanna någonstans på vägen och upptäcka något nytt är svårslagen.

Goda råd om USA
Visum för inresa är obligatoriskt, men går enkelt att ordna via internet. Fyll i ett ESTA (inresetillstånd) senast 72 timmar innan resan till USA (https://esta.cbp.dhs.gov/esta/)

Övernattning inne i Nationalparkerna bör beställas i god tid, och köp gärna ett årskort om du tänker uppleva flera nationalparker under loppet av ett år.

I USA har man ett väl förankrat system med dricks, och dessa servicepengar utgör ofta en inte helt oansenlig del av den anställdas lön. På restauranger förväntas i regel 10-20 % i dricks.

Vid planerandet av en road trip så kan det löna sig att grundligt kalkylera avstånden mellan resmålen. Det är mycket lätt att underskatta tiden som går åt att resa mellan städer i USA.

Kom ihåg reseförsäkringen.

Bedöm resmål 0 (0 omdömen)
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK