Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Södra Ecuador

Sevärdheter

Staden Cuenca (Cuenca)
Cuenca är huvudstad i området, och dens levande gator med de många husen och kyrkorna från kolonitiden, gör den till en av landets mest spännande städer. Det ligger några inkaruiner nära staden, men det bästa är att bara gå på upptäckt i gatorna och se på livet i de historiska kulisserna. Glöm inte att gå förbi floden, där kvinnorna tvättar kläder vid några otroligt vackra hus.
Staden Puyo (Puyo)
Längs med bifloden till den stora Río Pastaza ligger staden Puyo. Utsikten från staden är fantastisk. Det måleriska scenariot av bergstoppar, som reser sig över den gröna djungeln, är en gudomligt syn, som man sent glömmer. Floden är en bra badplats, och mens man ligger i det grumliga vattnet, kan man skåda det enorma fågellivet. Stadens grundläggning firas med en rejäl fest i början av maj.
Byn Vilcabamba (Södra Ecuador)
Platsen där man kopplar av. Vilcabamba är känd för invånarnas långa liv. Ingen vet om det beror på ställets behagliga klimat, men det är ett faktum att omgivningen är vacker, och att det inte är svårt att få en känsla av välmående från första nypa luft.
Nationalparken Podocarpus (Södra Ecuador)
Den enda nationalparken i södra Ecuador är hem för växtsorter, som inte finns på andra ställen i världen. Bergsjöar ligger spridda utöver det gröna bergslandskapet, som är varierat, och med ett rätt speciellt djurliv. Glasögonbjörnen, puman och en helt speciell rävsort, är bara några få av parkens invånare.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Atacames
• Baños
• Cuenca
• Puyo
• Quito
• Rio Bamba
• Saqui
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.