Sevärdheter Streymoy

Sevärdheter

Bygden Hvalvik (Streymoy)
Hvalvik är en liten bygd. Här ligger Färöarnas äldsta träkyrka, som härstammar från 1829. Den är byggd av pommersk furu. Prädikastolen, som kommer från Tórshavn kyrka, härstammar från 1609.
Bygden Tjørnuvik (Streymoy)
Tjørnuvik är en liten charmerande bygd, som uppfördes i traditionell färöisk stil. En gravplats, som upptäcktes 1956, bevittnar, att det har funnits en boplats redan på vikingatiden. De intressanta fynd, som har gjorts på gravplatsen, kan ses på Nationalmuséet i Tórshavn.
Fågelfjället Vestmannabjørgini (Streymoy)
För att komma till Vestmannabjørgini måste man segla i båt från Vestmanna. Vestmannabjørgini är fantastiska fågelfjäll, där en mångfold av fåglar håller till. Man seglar ungefär 3 timmar längs västkustens imponerande klipplandskap.
Kungagården Dúvagarõur (Streymoy)
Dúvagarõur är en gammal kungagård med en spännande historia. Kungagården är i dag inrättat som museum. Gården är ett exempel på den byggnadsstil, som användes från medelåldern och fram till i dag. Gården har ett huvudhus och många utehus. Alla byggnader har grästorv på taket.
Det färöiska Lavtinget Løgtingiõ (Torshavn)
Det färöiska Lavtinget samlas i detta hus i den gamla stadsdelen. Huset är från 1856. Runt kring Lavtingets byggnad hittar man flera intressanta skulpturer. Bland annat en byst av den färöiska diktare R. C. Effersøe, som finns framför byggnaden.
Nationalmuséet (Torshavn)
Det färöiska nationalmuséet är inrettat i det tidagare landsbiblioteket. Muséet har bland annat en fast utställning om valar, där man kan se många valskelet. Dessutom husar muséet många fynd från vinkingatiden och köksgeråd från gamla dagar.
Nordens hus (Torshavn)
Nordens hus är ett kulturhus, som uppfördes 1983. Det avhålls konserter och utställningar och spelas teater med jämna mellanrum. Man imponeras ovillkorligen, när man anländer till Nordens hus, för den stora byggnaden faller i ett med landskapet. Det är först, när man kommer helt nära, att man ser, att det ligger ett hus under den grästäckta kullen.

Område och stadsguider

Område: 
• Streymoy
• Suduroy
Ort: 
• Klaksvik
• Mykines stad
• Torshavn
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK