Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Västra Holland

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 205:- Från 2 915:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Anne Franks hus (Amsterdam)
De flesta har läst eller åtminstone hört om Anne Franks gripande öde under andra världskriget. Huset där hon bodde är idag ett ytterst populärt museum.
De röda lyktorna (Amsterdam)
Kanalerna (Amsterdam)
Nordeuropas Venedig är kanske lite i överkant, men Amsterdams många kanaler gör staden till något speciellt. En kopp kaffe vid kanalen eller en åktur på vattencykel är de bästa sätt att uppleva den delen av staden på.
Rembrandtmuseet (Amsterdam)
Rembrandts hem i Amsterdam genom nästan 20 år är idag inrett till museum, naturligtvis med hans stora verk. Inte färre än 250 av hans målningar kan ses i detta trevåningshus, som uppfördes på 1600-talet. Rembrandts eget arbete blir satt i perspektiv av hans studerandes verk, som också finns utställda på muséet.
Rikjsmuseum (Amsterdam)
Rikjsmuseum i Amsterdam är Hollands största museum och innehar verk av alla Hollands stora målare, inte minst från guldåldern. Muséet har varit öppet för offentligheten sedan 1885. I samlingen ingår bland annat målningar, keramik och kakel ända från 1400-talet.
Boymans van Beuningen museum (Rotterdam)
Boymans van Beuningen museum innehåller en spännande samling målningar och skulpturer från tiden mellan 1300-talet och idag. Muséet ligger på Museumpark 18.
Hamnen (Rotterdam)
Hamnen i sig själv är också värd ett besök. Rotterdams hamn är Europas största och livligaste. Med sina höga kranar och enorma skepp från hela världen, imponerar och fascinerar den varenda en som tittar förbi. Om en tur längs kajen inte är nog, kan man uppleva hamnen från sjösidan. Det finns turbåtar i flera prisklasser, så hör dig för i staden.
Rotterdam stad (Rotterdam)
Under andra väldskriget gjorde tyskarna slut på det mesta av Rotterdams gamla stad. Den stad som möter turister och andra besökande idag är följdaktligen dominerad av moderna byggnader i glas och stål, Går man en tur längs vattnet får man en vacker syn ut över staden, inte minst vid solnedgång.
Mauritshuis museet (Västra Holland)
Mauritshuis-museet har en mycket fin samling verk från en lång rad holländska målare. Bland dem Rembrandt, Rubens och Vermeer. Byggnaden är ritad och uppförd av mästararkitekterna Jacob van Campen och Pieter Prost år 1640.
Omniversum biografen (Västra Holland)
Omnimax-biografen Omniversum är en god leverantör i totalupplevelser. Välplacerad i de mjuka stolarna har man en ypperlig utsikt till den 840 kvadratmeter stora biograf-duken, medan surround-ljudet fulländar upplevelsen.
Parlamentet (Västra Holland)
Det holländska parlamentet håller till i Binnehof, och här har den regerande församlingen faktiskt hållit till sedan 1200-talet. En guidad tur i de historiska och vackra byggnaderna innebär ett besök i Raddarsalen [torde vara Riddarsalen?] och i parlamentets första och andra kammare.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.