En kvinna tittar ut genom flygplansfönstret på stadssiluetten och solnedgången.

Billiga flygbiljetter från Stockholm till Baghdad.

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Stockholm till Baghdad

Bagdad har en lång och imponerade historia, och är idag det största centra för utbildning och kultur i den islamiska världen. Staden är full av intressanta sevärdheter att utforska! Bagdads internationella flygplats är Iraks största flygplats, och är belägen ca 16 km väster om huvudstaden Bagdad.

Historisk stadskärna i Bagdad
Upptäck stadens alla souker och basarer på Rashid Street mellan Shuhada Bridge och Ahrar Bridge. Här kan du fynda utsmyckade krukor och koppar i alla storlekar. Shorjah marknaden är en av de viktigaste handelscentrum i Bagdad. Här möts du av livliga försäljare, aromatiska dofter av te, kaffe, kryddor och tradiotinell tvål.

Mutanabbi Street är den historiska stadskärnan i Bagdad, ett område fyllt med mysiga bokhandlar och utomhus bokförsäljning. Gatan är uppkallad efter den klassiska irakiska poeten Al-Mutanabbi. Det finns en stor staty av Mutanabbi i slutet av gatan närmast Tigris-stranden. Området kallas ofta för hjärtat och själen i Bagdads läskunnighet och intellektuella gemenskap. En av de äldsta byggnaderna i Bagdad är från 1200-talet och benämns som ”Abbasid Palace”. Palatset ligger också i det historiska området av staden.

Missa inte att besöka Baghdad Zoo, den största djurparken i landet och som invigdes år 1971. Djurparken bjuder på stora däggdjur och flera intressanta akvarium.

Al-Shaheed Monument, tillägnat de irakiska soldaterna som dog i kriget mellan Iran och Irak. Monumentet består av en cirkulär plattform på 190m i diameter mitt ute i en konstgjord sjö. Här finner du ett museum, bibliotek, och en stor utställningslokal.

Bagdad och Säkerhet

Restauranger och kaféer är ökända mål för självmordsbombare, och Svenska Ambassaden råder att man är försiktig när man äter ute. Dock, så vistas du tryggt och säkert i det så kallade ”Green zone”, och här finns ett bra utbud av restauranger.

Passa på att boka dina billiga flygresor från Stockholm till Bagdad redan idag!