Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Ardennerna

Ardennerna

Sevärdheter

Frihetsmuseet i Diekirch (Ardennerna)
Staden Diekirch, som ligger 40 minuter utanför Luxemburg stad, rymmer ett aldeles särskilt spännande Frihetsmuseum, med berättelsen om Luxemburgs befrielse från den tyska ockupationsmakten i 1944 och 1945. Diekirch har dessutom varit genomfart för romarna som var så vänliga att de lämnade en mängd spännande mosaikföremål efter sig.
Landsbyn Vianden (Ardennerna)
Vianden är en liten landsby, som breder ut sig på båda sidor om Ourfloden. Byn har ett elegant restaurerat slott, vars grund dateras till 800-talet. Slottet har blivit lagt i ruiner av både jordskalv och brand, men har blivit varsamt återuppbyggt. Vianden har också varit hemstad för den franska författaren Victor Hugo, under hans tid i exil.
Clervaux (Clervaux)
Clervaux i Ardennerna är dels i sig själv en vacker och fascinerande stad, vid Clerveflodens bredd, dels är den granne till en befästning från 1400-talet, som tronar på klipporna över byn. Dessutom har staden ett stort Benediktinerkloster med en fin gård, som man kan få en glimt utav.

Område och stadsguider

Område: 
• Ardennerna
Ort: 
• Clervaux
• Luxemburg
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.