Sevärdheter Luxemburg

Sevärdheter Luxemburg

Sevärdheter » Luxemburg

Ardennerna

Frihetsmuseet i Diekirch

Staden Diekirch, som ligger 40 minuter utanför Luxemburg stad, rymmer ett aldeles särskilt spännande Frihetsmuseum, med berättelsen om Luxemburgs befrielse från den tyska ockupationsmakten i 1944 och 1945. Diekirch har dessutom varit genomfart för romarna som var så vänliga att de lämnade en mängd spännande mosaikföremål efter sig.

Landsbyn Vianden

Vianden är en liten landsby, som breder ut sig på båda sidor om Ourfloden. Byn har ett elegant restaurerat slott, vars grund dateras till 800-talet. Slottet har blivit lagt i ruiner av både jordskalv och brand, men har blivit varsamt återuppbyggt. Vianden har också varit hemstad för den franska författaren Victor Hugo, under hans tid i exil.

Clervaux

Clervaux

Clervaux i Ardennerna är dels i sig själv en vacker och fascinerande stad, vid Clerveflodens bredd, dels är den granne till en befästning från 1400-talet, som tronar på klipporna över byn. Dessutom har staden ett stort Benediktinerkloster med en fin gård, som man kan få en glimt utav.

Luxemburg

Berdorf området

Luxemburgarnas bästa utflyktsmål i kategorin "sport och natur" heter Berdorf och ligger i Müllerthal-området. Här finns det goda möjligheter att förkovra sig i cykel- eller klättersport, eller bara ta en promenad. De som inte orkar med all aktivitet, kan sätta sig på en sten och njuta av utsikten över, och det kontemplativa ljudet av, ett av områdets vattenfall.

Luxemburgs katakomber

Katakomberna, som stammar från 1644, byggdes av spaniorerna som huserade i området på den tiden. Det är ett mycket imponerande nätverk av katakomber som bitvis når ända ned till 40 meters djup och sträcker sig över ett 23 kilometer stort område. Under andra världskrigets bombningar blev katakomberna använda som skyddsrum av lokalbefolkningen. Och sedan dess har UNESCO givit konstruktionen den förnäma titeln: en av världens kulturarv.

Parkerna i Luxemburg

I en så vibrerande och intensiv stad som Luxemburg, är de gröna områderna ett lugnt anderum. Och Luxemburg är tämligen unik när det gäller parker. Inte mindre är en fjärdedel av staden är grönområde, så det är inte att undra på varför staden kallar sig Europas gröna hjärta.

Promenaden Chemin de la Corniche

En av europas vackraste utkiksplatser ligger i Luxemburgs stadskärna. Chemin de la Corniche är en promenad som leder upp till fursteslottet. Från Citadelle du St. Espirit finner man också den berömda utsikten över dalen och grannstaden Grund.

Boka dina sevärdheter här

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.