Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Beijing

Sevärdheter

Behai parken (Beijing)
Behai parken är ett bra exempel på en kinesisk trädgård. I trädgården finns flera sevärdheter, bland annat Trumtornet från 1420. tornets trumslagare hjälpte stadens invånare att hålla reda på tiden. Där utöver finns den berömda muren, de nio drakarnas mur, flera tempel samt den runda staden i parken. Går man upp tidigt kan man se det kinesiska folklivet breda ut sig i parkerna.
Den förbjudna staden (Beijing)
Den förbjudna staden var färdigbygd i 1420 efter kejsaren Yong Les beslut om att Beijing åter skulle vara huvudstad. Palatset som är omgiven av en hög mur, består av byggnader med över 9000 rum där kejsaren och hans hov levde isolerade från omvärlden. Palatset består även av ett stort antal tempel och ämbetsbyggnader.
Den himmelska fridens torg (Beijing)
Den himmelska fridens torg är Beijings centrum och världens största torg. Maos mausoleum finns här tillsammans med folkets stora hus och Museet för den Kinesiska revolutionen. På den himmelska fridens torgs port hänger det stora porträttet av Mao och skådar ut över platsen.
Den underjordiska staden (Beijing)
I slutet av 1960-talet, när kineserna fruktade en närstående sovjetisk invasion, påbörjade man byggnationen av en hel stad under jorden med flykttunnlar ut ur Beijing. 2000 frivilliga arbetade på projektet i tio år. Det finns 90 gångar till staden, som är dolda i byggnaderna längs Qianmens största gator
Ming gravarna (Beijing)
Här vilar 13 av Ming-dynastins 16 kejsare. För att kunna besöka gravarna måste man färdas längs odödlighetens väg. Den 800 meter långa vägen flankeras av 36 jätte stenfigurer som vaktar gravarna. Många av gravarna är förfallna och i mycket dåligt skick, men den äldsta, Changling är nyrestaurerad och i ganska fint skick.
Sommarpalatset i Beijing (Beijing)
Byggnationen påbörjades av änkekejsarinnan Cixi 1888 och var det sista av Qing-dynastins byggnationer. Pengarna till byggnaden skulle egentligen ha gått till krigsmakten, men änkekejsarinnan ville hellre använda pengarna på en tillbakadragen residens. Hela sommarpalatsets trädgård är mycket konstfärdigt anlagd.

Område och stadsguider

Ort: 
• Beijing
• Guangzhou
• Harbin
• Shanghai
• Sian
• Guilin
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.