Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Bermuda

Bermuda

Bermuda National Trust Museum

Huset, som rymmer Bermuda National Trust Museum, byggdes 1700 av Guvernör Samuel Day. Under 150 år låg här Globe Hotel men 1996 öppnade National Trust Museums utställning om Bermuda och det amerikanska inbördeskriget.

Den Ofullständiga Kyrkan

Uppförandet av kyrkan påbörjades 1874, men bygget lades på is när man blev osams inom församlingen. Senare överfördes pengarna från bygget till återuppbyggnaden av Den Heliga Trefaldighetskyrkan i Hamilton efter att den hade brunnit ner.

Det gamla huset Verdmont

Huset byggdes av den prominenta skeppsägaren John Dickinson omkring 1710. Även om inte någon av de ursprungliga möblerna står kvar i huset, är Verdmont fortfarande en sann skattkista. Många av huset möbler har tillverkats av öns bästa hantverkare och det finns en säregen eller spännande historia knuten till varje del av huset.

Devil’s Hole Aquarium

1830 satte en Mr Troit upp en inhägnad runt om sin fiskdamm. Detta gjorde att folk blev nyfikna på vad som fanns bakom inhägnaden. Därför lät han folk komma in och se hans fiskdamm mot betalning. Idag kan man se både hajar och sköldpaddor i Mr Troits tidigare fiskdamm.

Gibbs Hill-fyren

Gibbs Hill är en av de två gjutjärnsfyrar som någonsin har byggts. Fyrtornet höjer sig 126 meter över havet vid Southampton Parish. Från början lystes fyren upp av fyra jättevekar, men idag kommer ljuset från en 1000 wattslampa. Ljuset från fyren kan ses över havet på 65 kilometers avstånd.

Kristallgrottorna

I Kristallgrottorna hittar man fantastiska droppstensformationer. Grottorna upptäcktes av en tillfällighet 1907 av två pojkar som spelade boll. Bollen försvann ner i ett hål och när de kravlade efter den, stod de plötsligt i ett stort droppstensrum.

Naturparken Spittals Pond

Spittals Pond är en skön naturpark i vilken man har möjlighet att göra långa vandringsturer. Från maj till november kan man se över 25 olika havsfågelarter som övervintrar i naturparken.

Old Devonshire Church

Det har varit en kyrka på detta ställe sedan 1612, även om ursprungliga kyrkan byggdes om 1716. Den kyrka som uppfördes istället för den ursprungliga, stod sedan fram till 1970, då den nästan raserades av en explosion under påskdagen. Kyrkan är idag återuppförd i ursprunglig stil.

Skeppsvrak

Utanför kusten ligger det flera skeppsvrak på havsbottnen. De är spännande att utforska om man är en rutinerad dykare.

St. George

Denna oförstörda stad, som har utsikt över St. Georges hamn, var tidigare Bermudas huvudstad. Det är hit du skall om du vill ta på sightseeing. Staden har fortfarande den charm som lämpar sig för den stad, som var britternas andra bosättning i ”Den nya världen”. Många av byggnaderna och de slingrande passagerna från kolonitiden är fortfarande intakta och flera hundra år gamla konstruktioner har blivit restaurerat och lämnats till museum.

St. Peters kyrka

Gravstenarna i Bermudas äldsta kyrka kan berätta några intressanta historier för här ligger både guvernörer, läkare och pirater begravna. Delar av kyrkan kan dateras till 1620 och det ger kyrkan status som den äldsta anglikanska kyrkan i väst. Kyrkan, som den ser ut idag, är från 1713.

Tobacco Bay.

1775 lastades i hemlighet krut, som skulle skeppas till Boston, i denna bukt. Nu för tiden finns det en liten bar på denna vackra strand. Här kan man släcka törsten och njuta av den storslagna utsikten över havet medan man drömmer sig tillbaka till äventyrarna från gången tid.

Hamilton

Fort Hamilton

Öster om staden ligger det gamla fortet, vilket blev byggt av Hertigen av Wellington. Det imponerande fortet har både vallgrav, kanoner och hemliga underjordiska gångar som har huggits ut i klippan. Fortets hade spelat ut sin roll innan det kom i bruk, så det har aldrig avfyrats ett enda aggressivt skott. Idag kan man njuta av den fantastiska utsikten över staden och hamnen från fortet.

Heliga Trefaldighetskyrkan

Ett av öns mest imponerande byggnadsverk är den anglikanska kyrkans huvudsäte. Den ursprungliga katedralen stod färdig 1872, men brann ner 12 år senare. Därefter uppfördes den byggnad som kan ses idag. Kyrkan byggdes av material från brittiska öarna och tornet sträcker sig 143 meter upp i luften.

Museum of the Bermuda Historical Society/Bermuda Public Library

Museet och biblioteket ligger i det hus som Bermudas första postmästare W.B. Perot hade som bostad. I biblioteket hittar man alla böcker om Bermuda samt mikrofilm av Bermudas tidningar helt tillbaka till 1784. Museet rymmer, utöver en fin samling av gamla engelska mynt, ett handskrivet brev från George Washington till Bermudas invånare.

St. Davids Fyrtorn

St. Davids Fyrtorn byggdes 1879 av sten från ön. Fyrtornet är den högsta punkten på öns östliga del och det reser sig 62 meter över havet. Även om det bara är hälften så högt som fyrtornet i staden Southampton, har man en fantastisk utsikt över ön från toppen.

Boka dina sevärdheter här