Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Bhutan

Bhutan

Bhutans National Museum

Nationalmuseet ligger i Paro i ett gammalt vakttorn från 1651. Byggnaden har nu gjorts om till museum. Här finner man all möjlig information om landet, dess historia och invånare. Kostymer, vardagsredskap, juveler, fint dekorerade pergament, rustningar, antikviteter, skulpturer, ja det finns till och med frimärken här.

Byn Laya

Så långt bort från civilisationen man kan komma och på 3700 m ö h ligger landets högst belägna by. Upplev kvinnorna i sina speciella klädedräkter och bambuhattar utföra en dansföreställnig på kvällen eller upplev stämningen i byn och överväg om du fortfarande befinner dig på jorden. Man kan endast komma dit med helikopter eller till fots via en av de svåraste vandringslederna i världen!

Nationalparken Sakteng Wildlife Sanctuary

Parken är hemort för Snömannen eller Yetin. Som det enda ställe i världen finns det i Bhutan en nationalpark till denna människoapa som påstås leva här i Himalayas bergstrakter. Eftersom yetin kan bli osynlig är det förklaringen på att stort sett ingen har sett den. Men folk i Bhutan har. Därför har de en nationalpark som skall beskydda detta sällsynta djur!

Palatset i Punakha

Bhutans gamla vinterhuvudstad ligger så nära Thimphu att man kan nå den på en lång dagstur. Dzong (palats) är en präktig byggnad som byggdes 1637. Här bodde landets statsöverhuvuden i över 300 år. Även om palatset har skadats flera gånger, senast i en flodvåg 1994, är det en magnifik byggnad.

Thimbu

Dechen Choling palatset

Fyra kilometer från Tashi Chodzong ligger kungapalatset i högt majestät. Det är möjligt att se hur de statsanställda guld- och silversmederna arbetar.

Den heliga byggnaden Memorial Chorten

I huvudstaden ligger den religiösa helgedomen Memorial Chorten. Sätt dig och se hur tron är en del av vardagen. Även om den byggdes 1974 är det en av de mest intressanta byggnaderna i staden. Huset har tre våningar med otroliga träutskärningar och är målat i klara strålande färger. Det är en upplevelse som är en fröjd för ögat.

Regeringsbyggnaden Tashi Chodzong

Regeringsbyggnaden är ett av de finaste byggnadsverken i Thimphu. Den äldsta delen byggdes 1772 och på grund av flera senare påbyggningar är det möjligt att se utvecklingen i den bhutanesiska arkitekturen.

Boka dina sevärdheter här