Sevärdheter Böhmen

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 385:- Från 1 555:- Från 5 445:-
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Karlsteinborgen (Böhmen)
Synen av den gotiska borgen Karlstein, som omges av skog och i gamla dagar måste ha tett sig ointaglig där det ligger på toppen av en klippa, är känd av envar som någon gång har tittat i en tjeckisk resebroschyr. Borgen byggdes för att förvara landets kronjuveler och den ligger mitt i ett naturskönt område cirka 20 kilometer från Prag.
Kyrkan i Sedlec - dekorerad med de döda (Böhmen)
Då en expedition en gång under 1200-talet vände tillbaka från Israel och strödde ut jord på kyrkogården från Golgata, blev kyrkogården ett så populärt ställe att begravas på att det snart uppstod platsproblem. Detta problem löstes genom att av de lokala hantverkarna började utsmycka kyrkans kapell med skelett. Hans arbete utgör i dag en både makaber och fascinerande syn.
Skodastaden Mladá Boleslav - Skodans hemort (Böhmen)
Befinner man sig i den nordliga delen av Böhmen, skall man unna sig ett besök i Mladá Boleslav. Skoda, en av de mest populära bilmärkena att tycka illa om, tillverkas här. Även om stora delar av Skoda för några år sedan blev uppköpt av tyskarna, ligger fabriken fortfarande i Mladá Boleslav. Här finns också ett Skodamuseum, där man kan studera bilens utveckling från starten fram till i dag.
Karlovy Varys källor (Karlovy Vary)
Det finns många varma källor i Karlovy Vary. Källorna är mer än två kilometer djupa och temperaturen varierar mellan 40 och 72 grader. Den mest kraftfulla källan, Vridlo, pumpar upp flera tusen liter vatten i minuten. Vattnet leds över i mindre kar som man kan dricka ur.
Likören Becherovka - en tjeckisk institution (Karlovy Vary)
Den tjeckiska likören Becherovka framställs i Karlovy Vary och har närmast fått status som nationaldryck i landet. Likören, vars recept bara några få invigda känner till, kan köpas i hela landet, men är man i Karlovy Vary skall man unna sig ett besök i fabriken.
Porslin på Pirkenhammer (Karlovy Vary)
Karlovy Vary är förutom sina källor också berömt för sin porslinsproduktion. Stadens äldsta porslinsfabrik, Pirkenhammer, är från omkring år 1800. Här kan man få en spännande inblick i porslinsframställningens historia.
Staden Plzen - pilsnerns födelsestad (Plzen)
Plzen ligger i den västliga delen av Tjeckien och kan vara stolt över att vara det ställe i världen som den älskade pilsnern såg dagens ljus första gången. I Plzen har man bryggt öl i århundraden och i dag exporter man stadens stolthet - Pilsner Urquell - till stora delar av världen. Förutom det stora bryggeri kan man besöka ett ölmuseum och i oktober är staden värd för en ölfestival.
Karlsbron (Prag)
Karlsbron är Prags mest berömda monument. Den stod färdig år 1357 och binder i dag ihop Prags två delar. Bron är utsmyckad med över 30 statyer.
Prags berömda krog U Fleku (Prag)
Det har utväxlats otaliga politiska ståndpunkter och trevliga semesterupplevelser över ett krus öl på Prags berömda krog U Fleku. U Fleku har sitt eget bryggeri och det mustiga, svarta ölet serveras i trevliga omgivningar i välvda salar eller på gården om vädret tillåter.
Sv. Vita katedralen på toppen av Prag (Prag)
Från toppen av Prag tronar den mäktiga 99 meter höga gotiska Sv. Vita katedralen över staden. Katedralen ligger i anslutning till det stora borgkomplexet. Den har varit en byggplats i 600 år. Först år 1929 kunde man inviga den fantastiska byggnaden, men man måste säga att den var värd att vänta på. Katedralens dimensioner tar andan ur de flesta och alla detaljerna i kombination med dess läge gör ett besök till en oförglömlig upplevelse.
Teatergruppen Laterna Magica (Prag)
Som turist i Prag måste man besöka Nationalteatern och teatergruppen Laterna Magica. Gruppen har sedan år 1958 förenat film, musik och pantomim i rad fantastiska föreställningar, som av förklarliga skäl kan avnjutas utan språkproblem. Laterna Magica har också turnerat över hela världen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Karlovy Vary
• Kutná Hora
• Plzen
• Prag
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.