Sevärdheter Danska Västindiskaöarna

» Danska Västindiskaöarna

Sevärdheter Danska Västindiskaöarna

Cruzan romdestilleri (Danska Västindiskaöarna)
En söt arom genomsyrar den varma luften ju närmare man kommer romdestilleriet vid West Airport Road på St. Croix. Här har man i århundraden framställt rom efter samma recept och det är just den processen man kan beskåda i destilleriet. Efter rundvisningen kan man få smaka på olika slags rom och man kan bland annat lära känna skillnaden mellan vit och gyllen rom.
Emancipationsparken (Danska Västindiskaöarna)
Mitt emot Garand Hotel på Toldbodgade, ligger Emancipationsparken. Den invigdes av Peter von Sholten till minne av slavarnas befrielse den 3 juli 1848. Många av St. Thomas officiella ceremonier avhålls här. Parken används också för friluftskoncerter och marknader.
St. George Village botaniska trädgård (Danska Västindiskaöarna)
Trädgården, på knappt sju hektar, har en intressant blandning av historia, flora och fauna. Den är byggd ovanpå en gammal indianboplats från tiden innan Columbus kom till öarna. En kaktusträdgård, en bit av regnskogen och stora mahognyträd, insvepta i ett tropiskt buskage, lockar många par som vill bli vigda i de vackra omgivningarna.
Synagogan i Crystalgade (Danska Västindiskaöarna)
Den judiska synagogan i Crystalgade är den näst äldsta i den västliga världen. Man kan fortfarande se den ursprungliga tegelstensgotiken från 1833. Innanför ligger det sand på golvet för att påminna om vandringen från Egypten.
Whim Plantation Museum (Danska Västindiskaöarna)
Detta välrenoverade stora hus och tidigare sockerplantage är i dag museum för antikviteter, konst, verktyg, porslin och historiska anteckningar från den danska perioden i St. Croix. Det gamla bageriet används fortfarande och kommer man förbi skall man smaka på en Johnny Cake, som bakas på traditionellt maner.
Fort Christiansværn (St. Croix)
Den gamla huvudstaden Christianssted vaktas av fortet, som stod färdigt år 1749. Fortet som i dag är museum med utställningar av fängelsehål och soldaternas gemak, skyddade förr mot pirater. Fortet har också fungerat som kyrka och guvernörsbostad.
Fort Frederik (St. Croix)
I Frederikssted ligger Fort Frederik, som ser ut som det gjorde den gång det blev färdigt, år 1760. Fortet byggdes för att skydda mot pirater och upproriska slavar. Vid fortet ligger frihetsplatsen, där Peter von Sholten den 3 juli 1848 frigav slavarna. Sedan 1976 har byggnaden fungerat som museum för bland annat slavarnas frihetsdeklaration.
St. Croix akvariet (St. Croix)
Om man planerar att snorkla ger akvariet en bra introduktion till vad man kan förvänta sig att se under ytan. Akvariet, som ligger i Christianssteds gamla tullbyggnad, är fyllt med tropisk fisk, sjöpiggsvin, koraller och andra djur som lever i vattnet. Emellanåt används akvariet för undervisningsändamål.
Annabergplantagen (St. John)
Den tidigare sockerplantagen från 1700-talet, Annaberg, är St. Johns mest besökta historiska sevärdhet. Här kan bland annat se ruinerna av sockerkvarnen, slavarnas baracker och skorstenen till kokeriet.
Jungfruöarnas nationalpark (St. John)
I nationalparken, som täcker två tredjedelar av ön, finns det möjlighet att deltaga i 22 olika guidade turer, som går via Reef Bay Trail. På vägen kommer man förbi parkens många sevärdheter och stannar vid utsiktsställen.

Område och stadsguider

Område: 
• St. Croix
• St. John
• St. Thomas

Hitta resan till Danska Västindiskaöarna här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK