Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Den Karibiska Kusten

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Caribbean Coast

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Det är nästan soligt på karibiska kusten året runt. Men det kan bli mycket varmt på sommarhalvåret och det är som oftast behagligast att resa i perioden december till maj, då det är lite svalare och sällan regnar.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 06.00 på karibiska kusten. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 07.00 på karibiska kusten.

Kultur och underhållning

Varje år firar man i februari de första engelska kolonisatörernas ankomst till Barbados i 1627 med en festival. Denna håller på i flera veckor med marknader, musik och gatlopp. I övrigt föregår festivaler mestadels i Bridgetown med omnejd.

Övernattning / Hotell

Top
På karibiska kusten finns det många hotell i alla prisklasser. Därutöver har man ofta möjlighet för att hyra en villa eller en lägenhet, särskilt på södra kusten, vilket är något av det billigaste sättet att bo på ön. Beställ hotell i Den Karibiska Kusten här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få tag på en taxi på karibiska kusten, även om det finns många turister. Det är bra att komma överens med chauffören om priset i förväg, eftersom taxibilarna inte är utrustade med taxametrar.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.