Vattenbungalower omgivna av klart, turkosfärgat vatten och gröna palmer.

Sevärdheter Franska Polynesien (Tahiti)

Franska Polynesien (Tahiti)

Australöarna

Den sørlligste ögruppen i Fransk Polynesia. Ögruppen är mest känt som en möteplats för knölvalar / puckelvalar som kommer hit juli oktober. Valsafari erbjuds både med båt och från land.

Bora Bora

Detta är det mest kända stället i Franska Polynesien. Känt för alla stora stjärnor som har haft sina bröllopsresor eller semestrar här. Känt för den första flygplatsen som blev byggd under 2:a världskriget och hyste nästan 5000 amerikanska soldater. Øya är också känd för sina utroligt vackra laguner och har blivit kallad av flera tidningar runt omkring i världen for Världens vackraste lagun. Detta har varit inspirationskällam till flera målare, konstnärer och författare.

Byn Hatiheu på Nuku Hiva Marquises

Ett landsmärke med den arkeologiska platsen Hikokua som består av en paepae och en stor tohua med några människoliknande Tiki-statuer. Lite längre bort är där också en marae lik under ett enormt fikusträd, där det gjort en stor koja som har varit använd till matförvaring Där är petroglyfer ingraverade på många av de stora svarta stenarna som ligger runt omkring. Själva byn är känd för restaurangen Chez Yvonne, där du serveras fantastisk hummer till lunch.

Dolphin Quest på Moorea

En möjlighet för att lära mer om delfiner. På Beachcomber Intercontinental kan du boka in olika program som består av en interaktiv del i vattnet med delfinerna tillsammans med en undervisare / lärare inom marinbiologi och som kan berätta om hur man ska beskydda deras naturliga miljö.

Gambier ögruppen

Detta är krubban för Polynesiske katolisismen i det 19:e århundradet. Öarna har mer än 100 stenbyggningar från den tiden som inkluderar kyrkor, skolor, kloster, vakttorn etc. Lagunerna är kända för att producera de finasteoch bästa svarta pärlorna.

Graven till Pomare V och Kungafamiljen på Tahiti

Om du spatserar ner förbi den protestantiska kyrkan i Arue, ner till området vid Matavai bukten, så kommer du se mausoleumet till Pomare V (1839-1891), Tahitis sista monark. Kungagraven är byggd av koraller formade som ett torn, som ska föreställa en grekisk rödfärgad urna.

Hélène Spa på Moorea

Detta unika spaet ligger i samma område som Beachcomber Intercontinental Hotel. Alla behandlingarna har rötter i polynesisk tradition och tillsammans med fransk spakunskap kommer du uppleva det legendariska goda livet i Paradiset. Produkterna som används är färska och förberedande för den enskilda behandlingen, det kan varea ananas, papaya eller banan. Men de använder också Tamanuolja, Vanilj, Honung från Marquises och kokosolja, kokosmjölk, kärnor och fibrer från kokosnötter.

James Norman Hall´s hem på Tahiti

James Norman Hall´s hem ligger i Arue, ett par kilometer från Papeete och har utsikt över den vackra Matavaibukten därCook gick i land 1769. Den berömde James Norman Hall känd som krigshjälte, pilot, äventyrare, diktare, novellskrivare och författare arbetade på Tahiti i över 30 år och bodde i sitt kolonihus med sin Tahitiska fru Sarah Hall och deras två barn. Han är mest känd för triologien Mytteriet på Bounty, Män mot Havet och Pitcairn Island som är skrivna tillsammans med Charles Nordhoff ett författarsamarbete som varade i över 29 år. Mannen älskade att skriva och läsa, och här kan du se hans biblioteket med original skrivbordet, skrivmaskinen och över 3000 böcker som innehåller sju generationer av Amerikansk litteratur. I huset står också hans älskade grammofon, antika möbler, nostalgiska familjebilder, favoritmålningar och personliga föremål. Allt dekorerar det charmerande huset från hans romantiska dagar. Besökande kan vandra runt i Mama Lalas fantastiska trädgård, slappna av på terassen och njuta avkylda drycker och kakor från familjeköket som nu är gjort om till ett kaffe- och te serveringsställe.

Kinesiska templet i Mamao / Tahiti

Denna klassiska orientaliska byggnad med pagodetak blev byggd 1985-1987 och ersatte ett gammalt tempel som blev ödelagt i brand 1981. Lokala historiker menar att original byggnaden härstammar tilbaka till 1860 talet. Innan det kinesiska samfundet på Tahiti är detta ett minnesmärke till ära för deras förfäder.

La Vanillere på Raiatea

En unik vaniljplantage där en rundvisning bjuder på Vanilj Tahitiensis, dyrkningsmetoder, vekstsyklus, blomsterpollinering,metoder. Vanilj är en av de stora exportartikllarna till Tahiti.

Lagoonarium på Tahiti

Detta är ett undervattensobservatorium i sitt naturliga element. Här är det fyra stora undervattensparker som innehåller flera tusen tropiska fiskar + hajar, moreneål, sköldpaddor, sjöanemoner och koraller. Haj och fiskmatning sker varje dag kl.1200.

Maeva på Huahine

Arkeologisk område som var opprinnelsen til öyas åtta hövdingaområden. Denna kungliga marae religiösa plats var den första som var inlåst och avstängd.

Marae Taputapuatea på Raiatea

En kunglig religiös byggnad/ område som räknas som en av de största i Stilla havet. Här blev det hållt ceremonier vid stora investeringar och när det kom besök. Den har varit fylld med magi och ceremonier och består av några enorma grupper av både stående och liggande korallstenar. Du kan ankomma genom den heliga passagen ava mo’a, där kanoter från hela Stilla havet ankom till platsen i forna tider.

Moorea fruktjuice fabrik

Du kan smaka på de olika produkterna: antingen sötsaker, juice, sylter, likörer och sprit, alla gjorda av exotiska frukter.

Museet Tahiti and Her Islands, – Te Fare Iamanaha

Ett historiskt område där det tidigare låg en Marae, som bäst kan beskrivas som en religiös plats. En fantastisk miljö med offentliga, privata och donerade samlingar täcken. Allt från arkeologi, polynesisk kultur, material och miljö, teknologi och hantverk till samfund och religion. Precis som det var innan missionärerna från London Missionary Society ankom till öriket.

Museet Tahiti and Her Islands, Te Fare Iamanaha på Tahiti

Ett historiskt område där det tidigare låg en Marae som bäst kan beskrivas som en religiös plats. En fantastisk miljö där museets offentliga, privata och donerade samlingar täcker allt från arkeologi, polynesisk kultur, material och miljö, teknologi och hantverk till samfund och religion, det var en spottstyver för missionärerna från London Missionary Society när de ankom öriket.

Papeete Marked på Tahiti

Le Marché som det heter, ligger mitt i Papeete. Här hittar man olika bodar som säljer allt från exotiska frukter, Tahitiska och kinesiska grönsaker, monoi olja, parfymerad tvål, äkta vanilj, kakor och pajer, fruktsylter, danskostymer, hattar och väskor vävda av pandanus och halskedjor av snäckor. Varje morgon kommer det in färsk fisk från hamnen som ställs ut och säljs. Marknaden öppnar kl. 0500 varje morgon, bäst är det att besöka den söndag morgon när den Tahitiska familjen är på inhandlingstur till söndagsmiddagen. Detta är det perfekta stället för fotograferna, och glöm inte blomstermarknaden med allt från orkideer, anthurium, morgenfrue, prästkragar, röd ingefärblomma och jasmin. På första våning är där hantverk, souvenirer,och träutskärningar.

Paul Gauguin Museum på Tahiti

Ett fantastiskt retroperspektiv på livet och arbetet för Paul Gauguin, den berömda franska konstnären som tillbringade sina sista 12 år på Tahiti och Marquises-öarna. Gauguins konst frambringade och hade stort inflytande på de primitiva och exotiska målarna och skulptörerna under de 20 århundrandena. Muséet har några av konstnärens originalverk (skulpturer, graveringar).

Point Venus fyrtorn på Tahiti

Detta är ett historiskt ställe, och platsen där de första europeerna kom i land 1767. I dag är det en av Tahitis mest besökta badstränder. Här är det en offentlig park med svart sand, tropiska trädgårdar, fyrtorn, snack barer, små försäljningsbodar, dusch och toaletter.

Pärlfarm på Tahaa

Uppdag pärlan i sitt naturliga element. Här kan du lära om pärledyrkningens värld med allt från pärlemorskalet till den riktiga svarta pärlan med dens historia, förberedelse till smycken, olika typer av pärlemor och deras egenskaper samt förberedelser av inskördning av pärlorna. Allt föregår på familje pärlefarmer.

Pärlmuseet på Tahiti

Det enda museet i världen dedikerat till pärlor, som vill visa dig allt om denna juvelen från havet. Det är spännande konst, historia, mytologi, filosofi och religion samt tekniska förklaringar. Du kommerl också kunna lära dig mer om ostron och snäckor som producerar pärlor, genelogien till Pinctada Margaritifera som ger den speciella Tahitiska svarta pärlan, se många olika föremål gjorda av pärlemor och få mer kännedom om andra saker besläktade runt detta tema; pärlor. Här får du veta hur man avgör kvaliteten på en pärla, och inte minst få se många av de sällsynta föremålen från Robert Wan i hans privata samling.

Sköldpaddorna på Tahaa

Det är möjligt på olika ställen att uppleva havssköldpaddor. Foundation Hibiscus vaktar havssköldpaddor för att kunna beskydda dem, märka dem, uppfostra dem för att sedan släppa dem fria igen när de kan ta hand om sig själva. Här kan du vara med att mata havssköldpaddorna varje morgon kl. 0800

Taipivai byn på Nuku Hiva – Marquises

Det var här Herman Melville bodde några veckor på 1800 talet, och gjorde byn världsberömd genom novellen Typee. Det sägs att byns krigare på sin tid var kannibaler.

Tiki Village på Moorea

En unik möjlighet för att upptäcka och lära om konst, kultur och hantverk från Polynesien i en tradtionell landsby vid lagunen. Du kan lära dig att väva väskor, blomsterkransar och huvudpynt eller laga träutskärningar. Du kan också måla din egen pareo och ta med hem. Där är konst och hantverk till försäljning av de som bor i landsbyn, och du kan äta lunch här samtidigt som du ser en fantastisk uppvisning med elddans eller kan du paddla i en traditionell kanot i lagunen och besöka en pärlfarm.Där är en helkvällsshow med olika traditionella dansuppvisningar med över 60 dansare varje tisdag, onsdag, fredag och lördag kväll där du serveras en traditionell ahima’a, mat förberedd i en underjordisk ugn. Tahitisk bröllopscermoni kan också beställas här.

Ön Fakarava

En av Unesco´s naturreservat tillsammans med sex grannöar. Ett fantastiskt ekosystem med sällsynt flora och fauna som inkluderar den jagande kungafiskaren, Tuamotu-palmen och i lagunen olika myk-koraller och sjøsikader. På ön kan du besöka pärlfarmer och en av de första katolska kyrkorna som blev byggd i korall 1874. Fantastiskt liv under vattnet både för snorkling och dykning.

Ön Fatu Hiva Marquises

Ön är mest känd för att vara stället Thor Heyerdahl åkte på bröllopsresa med sin hustru Liv 1937-38. Det resulterade i boken Fatu Hiva Et år i Paradis.

Ön Hiva Oa Marquises

Detta är ön där den franska målaren Paul Gauguin bodde, byggde sitt House of Pleasure och ligger begravd vid sidan av den belgiske sångaren Jacques Brel som bodde här i det 20. århundradet. I byn Atuona hittar man i dag Paul Gauguin museet, en kopia av hans House of Pleasure . På en utsiktspunkt mellan Atuona och flygplatsen är där en plakett till minne om sångaren Jacques Brel, samt att det lilla postflyget hans Jojo är utställt mitt i Atuona.

Ön Maupiti

En av de sista paradisen som är kvar i världen. Kristallklart vatten, vackra laguner och orörda stränder. Kokosplantage och melonplantage utgör levebrödet tillsammans med den lilla turismen ön har.

Øya Tetiaroa

Øya var tidligere eiendom til den tidligere kongefamilien Pomare, men den nåværende eieren er vel mer kjent. Dette er nemlig stedet skuespilleren Marlon Brando kjøpte etter innspillingen av Mytteriet på Bounty. Det er en liten flystripe her, et lite hotell som drives av hans tahitiske kone og sønn. Atollene er mest kjent for sitt rike fugleliv og fantastiske lagune.

Boka dina sevärdheter här