Sevärdheter Franska Polynesien (Tahiti)

» Franska Polynesien (Tahiti)

Sevärdheter Franska Polynesien (Tahiti)

Australöarna (Franska Polynesien (Tahiti))
Den sørlligste ögruppen i Fransk Polynesia. Ögruppen är mest känt som en möteplats för knölvalar / puckelvalar som kommer hit juli  oktober. Valsafari erbjuds både med båt och från land.
Bora Bora (Franska Polynesien (Tahiti))
Detta är det mest kända stället i Franska Polynesien. Känt för alla stora stjärnor som har haft sina bröllopsresor eller semestrar här. Känt för den första flygplatsen som blev byggd under 2:a världskriget och hyste nästan 5000 amerikanska soldater. Øya är också känd för sina utroligt vackra laguner och har blivit kallad av flera tidningar runt omkring i världen for Världens vackraste lagun. Detta har varit inspirationskällam till flera målare, konstnärer och författare.
Byn Hatiheu på Nuku Hiva  Marquises (Franska Polynesien (Tahiti))
Ett landsmärke med den arkeologiska platsen Hikokua som består av en paepae och en stor tohua med några människoliknande Tiki-statuer. Lite längre bort är där också en marae lik under ett enormt fikusträd, där det gjort en stor koja som har varit använd till matförvaring Där är petroglyfer ingraverade på många av de stora svarta stenarna som ligger runt omkring. Själva byn är känd för restaurangen Chez Yvonne, där du serveras fantastisk hummer till lunch.
Dolphin Quest på Moorea (Franska Polynesien (Tahiti))
En möjlighet för att lära mer om delfiner. På Beachcomber Intercontinental kan du boka in olika program som består av en interaktiv del i vattnet med delfinerna tillsammans med en undervisare / lärare inom marinbiologi och som kan berätta om hur man ska beskydda deras naturliga miljö.
Gambier ögruppen (Franska Polynesien (Tahiti))
Detta är krubban för Polynesiske katolisismen i det 19:e århundradet. Öarna har mer än 100 stenbyggningar från den tiden som inkluderar kyrkor, skolor, kloster, vakttorn etc. Lagunerna är kända för att producera de finasteoch bästa svarta pärlorna.
Graven till Pomare V och Kungafamiljen på Tahiti (Franska Polynesien (Tahiti))
Om du spatserar ner förbi den protestantiska kyrkan i Arue, ner till området vid Matavai bukten, så kommer du se mausoleumet till Pomare V (1839-1891), Tahitis sista monark. Kungagraven är byggd av koraller formade som ett torn, som ska föreställa en grekisk rödfärgad urna.
Hélène Spa på Moorea (Franska Polynesien (Tahiti))
Detta unika spaet ligger i samma område som Beachcomber Intercontinental Hotel. Alla behandlingarna har rötter i polynesisk tradition och tillsammans med fransk spakunskap kommer du uppleva det legendariska goda livet i Paradiset. Produkterna som används är färska och förberedande för den enskilda behandlingen, det kan varea ananas, papaya eller banan. Men de använder också Tamanuolja, Vanilj, Honung från Marquises och kokosolja, kokosmjölk, kärnor och fibrer från kokosnötter.
James Norman Hall´s hem på Tahiti (Franska Polynesien (Tahiti))
James Norman Hall´s hem ligger i Arue, ett par kilometer från Papeete och har utsikt över den vackra Matavaibukten därCook gick i land 1769. Den berömde James Norman Hall känd som krigshjälte, pilot, äventyrare, diktare, novellskrivare och författare arbetade på Tahiti i över 30 år och bodde i sitt kolonihus med sin Tahitiska fru Sarah Hall och deras två barn. Han är mest känd för triologien  Mytteriet på Bounty, Män mot Havet och Pitcairn Island som är skrivna tillsammans med Charles Nordhoff  ett författarsamarbete som varade i över 29 år. Mannen älskade att skriva och läsa, och här kan du se hans biblioteket med original skrivbordet, skrivmaskinen och över 3000 böcker som innehåller sju generationer av Amerikansk litteratur. I huset står också hans älskade grammofon, antika möbler, nostalgiska familjebilder, favoritmålningar och personliga föremål. Allt dekorerar det charmerande huset från hans romantiska dagar. Besökande kan vandra runt i Mama Lalas fantastiska trädgård, slappna av på terassen och njuta avkylda drycker och kakor från familjeköket som nu är gjort om till ett kaffe- och te serveringsställe.
Kinesiska templet i Mamao / Tahiti (Franska Polynesien (Tahiti))
Denna klassiska orientaliska byggnad med pagodetak blev byggd 1985-1987 och ersatte ett gammalt tempel som blev ödelagt i brand 1981. Lokala historiker menar att original byggnaden härstammar tilbaka till 1860 talet. Innan det kinesiska samfundet på Tahiti är detta ett minnesmärke till ära för deras förfäder.
La Vanillere på Raiatea (Franska Polynesien (Tahiti))
En unik vaniljplantage där en rundvisning bjuder på Vanilj Tahitiensis, dyrkningsmetoder, vekstsyklus, blomsterpollinering,metoder. Vanilj är en av de stora exportartikllarna till Tahiti.

Hitta resan till Franska Polynesien (Tahiti) här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK