Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Ghana

Accra

Centre for National Culture

Här säljs ghanesiskt hantverk och konst av fin kvalitet.

Makola Marknad

Säljare från hela Accras inland strömmar till denna utomhusmarknad där det friskt handlas och byts varor varje dag. Exotiska krydddor ligger sida vid sida med ghanesiska specialiteter och marknadsvimlet ger ett god bild av lokalbefolkningen.

National Museum

På National Museum i Accrab kan man uppleva lokala ghanesiska konstnärers värk; samtida såväl som äldre konstnärer är representerade

Nationalteatret

Ghanas nationalteater är byggd i kinesisk stil. Här uppförs alla sorters shower, musikföreställningar och teaterpjäser, men byggnaden blir även använd som konferenscenter.

Ghana

Cape Coast området

I Cape Coast området har man möjlighet för att ligga på rygg i sanden, njuta av solen och allt gott från havet, men det är även en utmärkt utgångspunkt för att besöka sevärdheter. Det finns gott om försvarsverk och slott från koloialtiden, och om man föredrar naturparker, finns även de inom räckhåll om man vill ge sin badsemester lite extra krydda.

Fiskebyn Apam

För dem som vill njuta av solen i lite privat atmosfär, är den här lilla fiskebyn med sina härliga stränder och sin lite öde belägenhet ett perfekt ställe.

Guldgruvor

Ghana lovar sina gäster guld och gröna skogar, så när man har fått nog av safarin, kan man besöka några av Ghanas guldgruvor i den västliga delen av landet. Tarkwa Goldmines och Prestea Goldmines erbjuder rundturer efter överenskommelse.

Kakum Conservation området

Om man inte kan få nog av safari, men även vill njuta av kusten, ligger denna nationalpark endast 20 kilometer från Cape Coasts behagliga stränder. Det finns ett turistcentrum, vilekt kan inviga de besökande i det unika samspelet mellan människan och naturen. Mer än 550 olika sorters fjärilar och många olika sorters däggdjur finns i detta omraade, som även har orörd regnskog att erbjuda.

Krokodilfarmen Paga Crocodile Pond

Vid den nordöstliga gränsen ligger en helig krokodilfarm där man har möjlighet att komma nära olika sorters afrikanska alligatorer och krokodiler i säkra omgivningar.

Kustens fort

De mångaa gamla portugisiska, holländska och brittiska forten vid Atlantkusten som för länge sedan bevakade kustlinjen för diverse koloniherrar är absolut värda ett besök.. Fortet i Elmina, Fort St Jago och Cape Coast Castle är speciellt intressanta.

Larabanga Moskè

Moskèn frråndet 1300-talet är insvept i mystik. Ingen vet vem som byggde den , och platsen anses att vara den heligaste i Ghana. Det exemplar av Koranen som finns bevarad i moskèn sägs att ha fallit ner från himlen.

Vattenfall i Voltaregionen

Vackert belägna i bergsområden eller gömda i skogar, ligger en rad spännande vattenfall i området kring Lake Volta. Wli Falls, Tagbo Falls, Tsatsadu Falls, Aflambi Falls och Amedszofe-Gbadzeme Falls är intressanta utflyktsmål för dem som befinner sig i området.

Volta sjön

Världens största konstgjorda sjö är ett favoritställe för dem som gillar vattensport. Fiskare och båtfolk har också mycket att se vid sjön, vilken har uppstått vid en gigantisk damm som levererar el till hela landet. Härliga stränder och palmomkransade picknickställen gör Lake Volta till ett väldigt trevligt ställe att vara på även för det stora antal flyttfåglar som slår sig ner i de fuktiga yngelområdena.

Kintampo

Kintampo vattenfall

Ghanas största vattenfall ligger inne i skogen, inte så långt från huvudvägen mellan Kumasi och Kintampo. Här ligger även Ghanas geografiska centrum.

Kumasi

Ghanas nationale kulturcenter

I det här centret i Kumasi, visas det hur man framställer palmvin och hur man väver enligt den gamla ghanesiska traditionen. Utställningar ger ett intryck av Ashanti-folkets kultur och historia och på helgerna blir traditionella dans-och trumföreställningar framförda.

Manhyia Palatset

Palatset där Ashanti-kungen håller till är värt ett besök. I byggnaden befinner sig, förutom kungen, en guldstol som är så helig att inte ens Ashantiernas överhuvud får sitta i den. På specialla dagar tas stolen ut, men den får aldrig komma i kontakt med marken för att inte mista något av sin kraft.

Nationalparken Boulom Wildlife Sanctuary

Banfabiri Falls är huvudattraktionen i den här nationalparken, som är ett utmärkt utflyktsmål från Kumasi. Det vackra vattenfallet faller i kaskader över ett imponerande område.

Boka dina sevärdheter här