Sevärdheter Ghana

Sevärdheter Ghana

Centre for National Culture (Accra)
Här säljs ghanesiskt hantverk och konst av fin kvalitet.
Makola Marknad (Accra)
Säljare från hela Accras inland strömmar till denna utomhusmarknad där det friskt handlas och byts varor varje dag. Exotiska krydddor ligger sida vid sida med ghanesiska specialiteter och marknadsvimlet ger ett god bild av lokalbefolkningen.
National Museum (Accra)
På National Museum i Accrab kan man uppleva lokala ghanesiska konstnärers värk; samtida såväl som äldre konstnärer är representerade
Nationalteatret (Accra)
Ghanas nationalteater är byggd i kinesisk stil. Här uppförs alla sorters shower, musikföreställningar och teaterpjäser, men byggnaden blir även använd som konferenscenter.
Cape Coast området (Ghana)
I Cape Coast området har man möjlighet för att ligga på rygg i sanden, njuta av solen och allt gott från havet, men det är även en utmärkt utgångspunkt för att besöka sevärdheter. Det finns gott om försvarsverk och slott från koloialtiden, och om man föredrar naturparker, finns även de inom räckhåll om man vill ge sin badsemester lite extra krydda.
Fiskebyn Apam (Ghana)
För dem som vill njuta av solen i lite privat atmosfär, är den här lilla fiskebyn med sina härliga stränder och sin lite öde belägenhet ett perfekt ställe.
Guldgruvor (Ghana)
Ghana lovar sina gäster guld och gröna skogar, så när man har fått nog av safarin, kan man besöka några av Ghanas guldgruvor i den västliga delen av landet. Tarkwa Goldmines och Prestea Goldmines erbjuder rundturer efter överenskommelse.
Kakum Conservation området (Ghana)
Om man inte kan få nog av safari, men även vill njuta av kusten, ligger denna nationalpark endast 20 kilometer från Cape Coasts behagliga stränder. Det finns ett turistcentrum, vilekt kan inviga de besökande i det unika samspelet mellan människan och naturen. Mer än 550 olika sorters fjärilar och många olika sorters däggdjur finns i detta omraade, som även har orörd regnskog att erbjuda.
Krokodilfarmen Paga Crocodile Pond (Ghana)
Vid den nordöstliga gränsen ligger en helig krokodilfarm där man har möjlighet att komma nära olika sorters afrikanska alligatorer och krokodiler i säkra omgivningar.
Kustens fort (Ghana)
De mångaa gamla portugisiska, holländska och brittiska forten vid Atlantkusten som för länge sedan bevakade kustlinjen för diverse koloniherrar är absolut värda ett besök.. Fortet i Elmina, Fort St Jago och Cape Coast Castle är speciellt intressanta.

Område och stadsguider

Ort: 
• Accra
• Kintampo
• Kumasi

Hitta resan till Ghana här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK