Sevärdheter Grönland

- Välj område -
» Grönland

Sevärdheter Grönland

Hannibals Hus och Trädgård (Diskobukten)
Hannibals Hus och Trädgård finner man i Saqqaq. Hannibal Fencker var berömd för sina växthus, som var världens nordligast belägna. Trots belägenheten lyckades Hannibal med att få de oroligaste växter att växa i sin trädgård, och år 1973 fick han Det Kongelige Haveselskabs (Det Kungliga Trädgårdssällskapets) silvermedalj för ypperlig trädgårdsskötsel.
Qeqeertarsuaq området (Diskobukten)
På Qeqeertarsuaq i Diskobukten finner man Lyngmarksglaciären. Här kan man åka hundsläde om sommaren när solen skiner. Det krävs en vandringstur på ett par timmar att komma till toppen av glaciären, men det är värt all ansträngning.
Hans Egede Statyn (Godthåb)
På vägen ner till den gamla kolonihamnen kommer man förbi ett hus byggt i gul granitsten. Idag är det landstyreordförandets bostad, men förut var stadens grundare bosatt i huset.
Jultomtens Sommarhus (Godthåb)
Vid Uummannaq ligger det ett litet trähus, som efterhand har blivit ganska berömt. Huset ligger i Spraglebukten vid foten av Uuummannaq-fjället. Huset har blivit känt som jultomtens sommarhus, och även om man inte får syn på tomten, kan man bra få en aning om att där om sommaren bor en äldre herre med långt vitt skägg.
Kolonihamnen (Godthåb)
Kolonihamnen är Nuuks första hamn. Många av de gamla kolonihusen står kvar och ger ett god uppfattning av hur den tidigare kolonin såg ut. I hamnbassängen kan man ofta se kajakpaddlare öva sig i kajapaddlandets svåra konst.
Samuel Kleinschmidt Lyktstolpe (Godthåb)
Samuel Kleinschmidt (1814-1866) tillhörde de tyska hernhut-missionärer. Han bodde en bit utanför staden, och det sägs, att han varje morgon på sin väg till seminariet hängde sin lykta på denna stolpe. Här hämtade han den igen när han skulle hem om kvällen.
Apparsut fjället (Grönland)
Upernavik kommun i det nordvästliga Grönland är känt för sina många fågelfjäll. På det största fjället, Apparsut, häckar över 100.000 sillgrisslor, och det är de som har gett namn åt fjället. Appa betyder sillgrissla och sut betyder fjäll på grönländska.
Bygden Oqaatsut (Grönland)
Oqaatsut är en av de fyra bygder, som ligger i Jakobshamns kommun. Förut häckade storskarven i området bakom bygden, därav dess namn. Oqaatsut betyder storskarvarna. Man kan komma till middag eller kaffemik hos en lokal familj, om man gör en överenskommelse med stadens egen turistförening.
Grönlands National museum och arkiv (Grönland)
Muséet ligger vid kolonihamnen i Nuuk. På muséet kan man se de berömda mumierna från Qilakitsoq, vilka är otroligt välbevarade. Muséet har också en utställning av kajaker, konbåtar samt grönländska dräkter från olika distrikt och tider.
Inlandsisen (Grönland)
Indlandsisen täcker över 85 procent av Grönlands areal. Den bildades för 2-3 miljoner år sedan, när klimatet plötsligt blev kallare. Snön blev liggande och omvandlades efter ett antal år till is. På de tjockaste ställena är inlandsisen över 3000 meter tjock.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 

Hitta resan till Grönland här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK