Sevärdheter Guatemala

- Välj område -
» Guatemala

Sevärdheter Guatemala

Maya-museet Casa Kojom (Antigua)
Mayafolkets kultur utvecklas med tiden. 1984 började Samuel Franco att resa runt och fotografera ceremonier och spela in musik. Efter tre år sammanställde han resultatet, som nu kan ses och höras på Casa K'ojom. Det är en imponerande samling, som berättar stora delar av mayafolkets historia.
Parque Central (Antigua)
Parque Central fungerar som samlingsplats, både för invånarna och turister. Det är mysigt att ta sig en promenad här och man kan köpa kläder, lergods, dockor, mattor och annat hantverk på en liten marknad.
Vulkaner (Antigua)
Det är mycket populärt att klättra i vulkanerna runt staden, och det är en imponerande vy att kunna se ut över hela området. Det har dock förekommit en del rån och till och med mord, så man bör vara med i en grupp skyddad av beväpnade vakter.
Marknadsplatsen (Chichicastenango)
Torsdagar och söndagar avhålls det marknader - de första bodarna ställs upp redan vid soluppgång. Handeln är livlig och till tider smått kaotisk. Man kan köpa nästan allt på marknaden, ända tills bodarna börjar stänga sist på eftermiddagen. Man kan ofta göra ett bra köp vid stängningsdags eftersom man hellre säljer billigt än packar ihop.
Maya-altaret Shrine of Pascual Abaj (Chichicastenango)
Utanför Chichicastenango ligger ett gammalt maya-altare som sägs vara hundratals, kanske tusen, år gammalt. Altaret används fortfarande till offer till en jordguden, som är mayakulturens fruktbarhetsgud. Om du besöker platsen, kan du med lite tur uppleva ett offer med exempelvis en kyckling.
Santo Tomás kyrkan (Chichicastenango)
Denna koloniala kyrka byggdes 1540. Trots att den officiella religionen är katolsk liknar ritualerna ofta maya-ritualer mer än katolska. Kyrkans arkitektur är imponerande, med en trappa lik dem som byggdes i pyramiderna från gammal tid. Trappan är avsedd för högtstående personer, så som vanlig besökare bör man använda en annan ingång.
Grutas Actun-Can grottorna (Flores)
Grutas Actun-Can grottorna är kalkstensgrottor med imponerande formationer. Det går guidade turer i grottorna, men det är en bra idé att ta med sig ficklampa så man kan vara säker på att få med hela upplevelsen. Området som omger grottorna är fascinerande och det går många stigar som ger goda möjligheter för en för en att uppleva landskapet.
Sjön Lago de Petén Itzá (Flores)
Båtturer på sjön är mycket populärt. Man kan både själv hyra eller åka med arrangerade turer. Dessa lägger till vid byar utmed stranden och seglar runt lagunen La Guitarra.
Santa Lucia Cotzumalguapa området (Guatemala)
Santa Lucia Cotzumalguapa är en viktigt plats om man intresserar sig för mayakultur och dess konst. Sockerfälten gömmer på många sten med inhuggna bilder. Det finns välbevarade artefakter från gamla tider och det finns ett flertal kultplatser. En intressant plats om man vill veta mer om mayafolket.
Centroamérica parken (Guatemala)
I parken hittar du Casa de la Cultura, där Museo de Historia Natural huserar. Här visas gamla maya-artefakter och det berättar om den liberala revolutionen i Centralamerika. Utanför Casa de la Cultura, i parkens sydliga hörna, hittar du en liten mysig marknadsplats där det säljs dagligvaror och hantverk av olika slag.

Område och stadsguider

Område: 
• Panajachel
Ort: 
• Antigua
• Chichicastenango
• Flores
• Tikal

Hitta resan till Guatemala här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK