Sevärdheter Honduras

» Honduras

Sevärdheter Honduras

Guanajaön (Bay Islands)
Korallrev, sjunkna skepp och nationalpark på land. Guanaja är täckt av skog, och ca 90 procent av ön har gjorts till naturreservat. Ön är omringad av åtskilliga kilometer korallrev, och utanför ön ligger det faktiskt flera sjunkna skepp. Dessa två aspekter gör att ön är perfekt för dykare.
Roatánön (Bay Islands)
100 kilometer korallrev, vita sandstränder med mera. Roatán är den största av de tre öarna och omgivet med mer är 100 kilometer korallrev. Ön är ett paradis för dykare, och särskilt stränderna på den västra sidan av ön bjuder på en spektakulär vy; med grönblått hav, färgglödande fiskar, vita sandstränder och kokospalmer.
Utilaön (Bay Islands)
Dyk, snorkla och njut av den vänliga stämningen Utila är en liten, trevlig och tillbakalutad ö. befolkningen är otroligt vänlig och tillmötesgående. Landskapet är helt plant med undantag för en liten kulle. Ön är ett perfekt ställe att koppla av på, och att njuta av den vänliga atmosfären. Dessutom är Utila den billigaste av de tre öarna, när det gäller uppehälle.
Staden Comayagua (Comayagua)
Comayagua var huvudstad i Honduras från 1537 till 1880. I stadskärnan finner man en helt otroligt praktfull katedral från 1600-talet. Katedralen är full av konstfulla arbeten, och har en av världens äldsta klockor, som blev gjuten för mer än 800 år sedan. Staden är också hem för det första universitetet i hela Centralamerika. Universitetet grundlades 1632.
Akropolistemplet (Honduras)
Akropolis, som också är en del av Copánruinerna, är ett stort tempel. Upp till templet leder en lång trappa och på vägen upp för den kan man se att stenarna blivit ingraverade med åtskilliga hieroglyfer. Copán Ruinas är en av de mest besökta platserna i Honduras, och det är en otrolig känsla att gå bland dessa åldrade ruiner.
Copán Ruinas (Honduras)
Denna mysiga, tidslösa stad ligger några få kilometer från de berömda mayaruinerna med samma namn. Ruinerna är den största sevärdigheten i området, och bjuder på fascinerande upplevelser och berättelser från den avlägsna tid när mayaindianerna bodde i området. En timmes resa från staden finner man varma källor som absolut är besöket värt.
El Tigre (Honduras)
El Tigre är en liten vulkanö, som ligger i Fonsecagolfen. Livet på ön är lugnt och behagligt, och många reser hit för att koppla av och uppleva atmosfären. Det finns ett par riktigt goda stränder på ön, som annars kan erbjuda utmärkt havsmat. Ön kan nås via färja eller mindre båtar.
Great Plaza (Honduras)
Great Plaza är en av Copánruinerna. Över detta stora område finns mängder av gravstenar från den gamla mayatiden. I de flesta stenar har man huggit in billder och figurer, och det är ett märkligt och spännande ställe att besöka.
Hog öarna (Honduras)
Hog Islands är en liten grupp privatägda öar 17 kilometer från kusten vid La Ceiba. Det finns goda möjligheter att dyka och snorkla utanför öarna, som på många ställen är kransade av korallrev. Man kan hyra båt att segla ut med, och om man frågar öarnas ägare, kan man få tillåtelse att campa på öarna.
Mosquitaområdet (Honduras)
Mosquita ligger i den nordöstra delen av Honduras. Området är befolkat av Miskito-, Paya- och Sumo- indianer och det sker inget man kan kalla utveckling enligt europeiska mått mätt. Många dras till området, som har helt fantastisk natur. Dessutom finns det många vilda djur i området, och du stöter helt säkert på apor och alligatorer under ditt besök i Mosquitaområdet.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Comayagua
• Trujillo

Hitta resan till Honduras här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK