Sevärdheter Honduras

Sevärdheter Honduras

Sevärdheter » Honduras

Bay Islands

Guanajaön

Korallrev, sjunkna skepp och nationalpark på land. Guanaja är täckt av skog, och ca 90 procent av ön har gjorts till naturreservat. Ön är omringad av åtskilliga kilometer korallrev, och utanför ön ligger det faktiskt flera sjunkna skepp. Dessa två aspekter gör att ön är perfekt för dykare.

Roatánön

100 kilometer korallrev, vita sandstränder med mera. Roatán är den största av de tre öarna och omgivet med mer är 100 kilometer korallrev. Ön är ett paradis för dykare, och särskilt stränderna på den västra sidan av ön bjuder på en spektakulär vy; med grönblått hav, färgglödande fiskar, vita sandstränder och kokospalmer.

Utilaön

Dyk, snorkla och njut av den vänliga stämningen Utila är en liten, trevlig och tillbakalutad ö. befolkningen är otroligt vänlig och tillmötesgående. Landskapet är helt plant med undantag för en liten kulle. Ön är ett perfekt ställe att koppla av på, och att njuta av den vänliga atmosfären. Dessutom är Utila den billigaste av de tre öarna, när det gäller uppehälle.

Comayagua

Staden Comayagua

Comayagua var huvudstad i Honduras från 1537 till 1880. I stadskärnan finner man en helt otroligt praktfull katedral från 1600-talet. Katedralen är full av konstfulla arbeten, och har en av världens äldsta klockor, som blev gjuten för mer än 800 år sedan. Staden är också hem för det första universitetet i hela Centralamerika. Universitetet grundlades 1632.

Honduras

Akropolistemplet

Akropolis, som också är en del av Copánruinerna, är ett stort tempel. Upp till templet leder en lång trappa och på vägen upp för den kan man se att stenarna blivit ingraverade med åtskilliga hieroglyfer. Copán Ruinas är en av de mest besökta platserna i Honduras, och det är en otrolig känsla att gå bland dessa åldrade ruiner.

Copán Ruinas

Denna mysiga, tidslösa stad ligger några få kilometer från de berömda mayaruinerna med samma namn. Ruinerna är den största sevärdigheten i området, och bjuder på fascinerande upplevelser och berättelser från den avlägsna tid när mayaindianerna bodde i området. En timmes resa från staden finner man varma källor som absolut är besöket värt.

El Tigre

El Tigre är en liten vulkanö, som ligger i Fonsecagolfen. Livet på ön är lugnt och behagligt, och många reser hit för att koppla av och uppleva atmosfären. Det finns ett par riktigt goda stränder på ön, som annars kan erbjuda utmärkt havsmat. Ön kan nås via färja eller mindre båtar.

Great Plaza

Great Plaza är en av Copánruinerna. Över detta stora område finns mängder av gravstenar från den gamla mayatiden. I de flesta stenar har man huggit in billder och figurer, och det är ett märkligt och spännande ställe att besöka.

Hog öarna

Hog Islands är en liten grupp privatägda öar 17 kilometer från kusten vid La Ceiba. Det finns goda möjligheter att dyka och snorkla utanför öarna, som på många ställen är kransade av korallrev. Man kan hyra båt att segla ut med, och om man frågar öarnas ägare, kan man få tillåtelse att campa på öarna.

Mosquitaområdet

Mosquita ligger i den nordöstra delen av Honduras. Området är befolkat av Miskito-, Paya- och Sumo- indianer och det sker inget man kan kalla utveckling enligt europeiska mått mätt. Många dras till området, som har helt fantastisk natur. Dessutom finns det många vilda djur i området, och du stöter helt säkert på apor och alligatorer under ditt besök i Mosquitaområdet.

Museo Regional de Arqueologia

Museet ligger inne i staden, och förvarar porträtt och andra artefakter från mayaindianernas tid. Det är en imponerande samling och är man historie intresserad är museet helt klart värt ett besök.

Nationalparken Marino Punta Sal

Denna marina nationalpark är helt exeptionell. den är en blandning av regnskog, sumpmark och korallrev. Områden är totalt ofördärvat, och man får själv ta med sig mat. Resan ut till parken kan också vara ett äventyr eftersom man färdas med både bus, lastbil, båt och till fots. Om man är i grannskapet är denna park ett måste.

Honduras Karibiska Kust

Stränderna vid Tela

Tela är en landsby på den Karibiska kusten. Det är litet lugnt samhälle med god mat från havet, bra ställen att bo på och de vackraste stränderna på nordkusten. I Tela kopplar man av och njuter av livet.

Tegucigalpa

La Tigra National Park

Parken ligger tätt på Tegucigalpa, på 2270 meter över havet. Det är ett av landets allra vackraste områden, som också har ett fantastiskt djurliv. Man har byggt stigar genom parkens skog, där man kan se pumor, apor och mängder av brokiga fåglerarter.

Nationalmuseet

Nationalmuseet ligger i en byggnad som tidigare var bostad åt en av landets presidenter, Lozano. Museet berättar landets antropologiska och arkeologiska historia från före kolonitiden, och är det ställe man bör besöka om man intresserar sig för landets historia.

San Isidro marknaden

Mercan San Isidro är en av stadens marknader, och ligger vid Rio Choluteca. Marknaden är ganska stor, och är full av liv och aktivitet. Man kan köpa allt man kan tänka sig, men marknaden är speciellt känd för sina handgjorda skinnarbeten och de färggranna hattarna.

Trujillo

Arkeologiskt museum

Museet ligger vid Rio Cristales och har en fascinerande arkeologisk samling. Man kan se allt från gamla maya-artefakter till delar av ett flyg som störtade vid kusten 1985.

El Castillo fortet

El Castillo är ett gammalt spanskt fort från 1600-talet. Fortet ligger vid kusten och ger en utmärkt överblick över området. På fortet kan man bland annat se gamla kanoner, som användes til att beskydda staden mot fiender.

Stränderna vid Trujillo

Trujillo konkurrerar med Tela om att ha de bästa stränderna på den Karibiska kusten, här finner du också helt fantastiska vita sandstränder med azurblått hav och kokospalmer. Till Trujillo kommer de flesta turister för att koppla av och njuta av de formidabla stränderna.

Boka dina sevärdheter här

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.