Ett grönskande landskap med ett kraftfullt vattenfall längs en grönbeklädd klippvägg under en halvklar himmel.

Billiga flygbiljetter till Island

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass
Bedöm resmål (227 omdömen)
4.6

Hitta flygbiljetter till vikingarnas ö – Island

SAGOÖN: Flyg till Island och känn historiens vingslag. Här i norra Atlanten kan du höra det språk som ligger närmast vikingarnas modersmål. Island har också några av världens vackraste berg, glaciärer och geotermiska källor som lockar.

Högt upp i norra Atlanten, mitt emellan Europa och Nordamerika, på kanten av Polarcirkeln, ligger Island.

Island befolkades av norska vikingar redan på 800-talet, och islänningarna talar fortfarande sina förfäders vidunderliga och uråldriga språk. Det är verkligen som om man kan höra de gamla vikingarna tala när man hör isländska.

På Island har man fortfarande kvar den gamla traditionen att ta efternamnet efter sina föräldrar. Det är också på Island som de gamla nordiska gudarna hålls vid liv, och om man är intresserad av denna uråldriga kultur, dess litteratur och historia, så finns en uppsjö av möjligheter i detta sagornas och fablernas land.

Själva namnet Island är dock något missvisande, då faktiskt endast 10 procent av landet är täckt av glaciärer. Faktum är att Island har ett överraskande milt klimat, mycket tack vare den stora geotermiska aktivitet som försiggår här.

Island kan enkelt nås med flyg till den internationella flygplatsen Keflavik, som ligger i den sydvästra delen av landet, ca 40 kilometer från huvudstaden Reykjavik.

Islands nationalparker
Thingvellir nationalpark finns med på UNESCOs lista över världens kulturarv, och parken ligger öster om Reykjavik. Det var här de gamla islänningarna på 900-talet rådslog i den tidens parlament – alltinget, vilket idag är världens äldsta existerande parlament, med över tusen års historia bakom sig.

Islands nyaste nationalpark, Vatnajökull nationalpark, är Europas största nationalpark, och omfattar hela 12 000 kvadratkilometer. Parken är så stor att den faktiskt täcker 12 procent av Island, och det är här som turister kan uppleva bland annat Islands högsta berg Hvannadalshnúkur, Islands största glaciär Vatnajökull, och Europas största vattenfall, Dettifoss.

Beläget ända ut på spetsen av Snæfellsnes, på en halvö i den västra delen av Island, ligger nationalparken Snæfellsjökull.

Den blå lagunen
De flesta gäster känner till Bláa Lónið – Blå lagunen. Området är världsberömt för sitt azurblå vatten, som är varmt men ändå uppfriskande. Denna berömda swimmingpool och tillika hälsocenter ligger omkring 13 kilometer från Keflaviks internationella flygplats, och 40 kilometer från Reykjavik.

Den geotermiska spa-upplevelsen ger med sitt mjölkaktiga blå vatten en nästan övernaturlig upplevelse, som man definitivt kommer att minnas för lång tid framöver.

I rök och ånga
Mývatn är ett sjödistrikt nära Akureyri på norra Island. Här finns väldigt speciella vulkaniska kratrar i sjön, och tätt intill Smajfall ångar det bokstavligen ur jorden.

Gullfoss är kanske Islands mest berömda vattenfall, och kan jämföras med Niagara i storlek och kraft. Det är här som floden Hvítá störtar ner i dubbla kaskader, som ger upphov till den vackraste av syner. 10 kilometer härifrån finner man Geysir, som är en geotermisk ”hotspot”.

Det enastående området Landmannalaugar – är ett vidunderligt vackert landskap, och liknar inget annat på planeten. Skönheten är så slående att många blir alldeles tysta vid anblicken, och man kan förstå hur de nordiska gudarna kunde frodas i en sådan vacker och mäktig vildmark.

Mängden dagsljus på Island varierar med årstiden, och under juni månad blir det aldrig helt mörkt – något som vi i Sverige också känner igen från Norrland. Omvänt är det nästan 20 timmars mörker per dygn under december månad.

Sommaren är med andra ord den bästa tidpunkten att flyga till Island på, och midnattsolen är en syn man sent kommer att glömma.

Reykjavik
Islands huvudstad, Reykjavik, är undantaget som bekräftar naturen regerar på Island. Staden är nämligen både modern och kosmopolitisk.

Här i staden finner turister alla typer av restauranger, och möjligheten till shopping är överraskande bra. Även om Island ibland har rykte om sig att vara dyrt, så finns det faktiskt riktigt goda möjligheter att göra ett fynd, speciellt om man är på jakt efter de senaste prylarna eller kläderna.

Det kan också finnas gott om pengar att spara på resan. Om du är på jakt efter den billigaste flygbiljetten till Island, så söker du bara på Travelmarket.se. Är du flexibel med resedatum, så finns många slantar att spara, som istället kan användas till något roligare när du väl är på plats.

Vi önskar dig en riktigt trevlig resa till sagornas land i Nordatlanten!

Billigaste resor hittades på Travelmarket för Island: Stockholm Arlanda till Keflavik Reykjavik 21. juni till 27. juni från kr 1 879:-

Mest populära flygplatserna i Island

Populära resmål i Norra Europa