Sevärdheter Israel

» Israel
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 4 523:- Från 5 464:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Israel

Dolphin Reef (Eilat)
Dolphin Reef är en annan av Eilats berömda attraktioner. Här kan man antingen snorkla eller dyka med delfiner, under förutsättning att de själva är med på det såklart. Det är nämligen fritt fram för delfinerna att lämna inhägnaden om de inte har lust att leka mer. Men det sker lyckligtvis sällan, och man har ofta sådan tur att de kommer aldeles nära inpå och låter sig klappas.
Dykning (Eilat)
Eilats allra mest populära attraktion är dykturer till korallreven. Flera firmor erbjuder sina tjänster och man finner dem generellt sett på Coral Beach. Några förväntansfulla resenärer är inte riktigt så överväldigade av dykmöjligheterna som dykfirmorna själva, men under alla omständigheter är säkerhetsföreskrifterna vanligtvis i sin ordning och om man inte har dykcertifikat innan, kan man ta det. For den oerfarne och den lite erfarne dykaren er Eilat under alla omständigheter mer än fantastiskt.
Undervattensobservatoriet (Eilat)
Andra aktiviteter är båtarna med glasbotten och undervattensobservatoriet, där man torrskodd kan se närmre på koraller och fisk. I undervattensobservatoriet kan man, från en undervattensglasvägg se direkt ut på djurlivet i Rödahavet. Om det inte skulle vara livligt nog, så har observatoriet ett fint supplement i form av akvarium; där fiskarna inte utan vidare kan sticka iväg. Det kan de istället från glasbottenbåterna, och det gör de också lite då och då, och turistens utbyte av mötet sticker iväg med fisken.
Clandestine Immigration & Navy Museum (Haifa)
Clandestine Immigration & Navy Museum är det mest intresssanta att se i Haifa, när det gäller museer. Här beskrivs den dramatiska historien från åren före, under och efter andra världskriget; när judar i tiotusental från hela Europa försökte ta sig till det heliga landet, men blev förhindrade av de brittiska myndigheterna.
Elijahs grotta (Haifa)
Elijahs grotta har stor betydelse för alla de tre stora religionerna i Israel. Det skall ha vart här som Elijah gömde sig undan kung Ahab och drottning Jezebel, efter att han dödat 450 präster i Ba'al. Man kommer till grottan med hiss från Karmelitklostret, som också är värd ett besök.
Karmelberget (Haifa)
Även om Haifa är en modern stad, rymmer den också möjligheten för avslappnande promenader på gator som klamrar sig fast vid Karmelbergets branter.
Det Döda Havet (Israel)
Det Döda Havet innehar en suverän förstaplats i kategorin "egendomliga naturfenomen". Med sin höga salthalt är havet fullständigt ränsat på liv. Istället kan turister få sig en lustig, och ibland smärtsam, flyt-tur på ytan. Det är helt enkelt omöjligt, och säkert inte heller någon god idé, att försöka komma längre ned i det ljumma, tjocka vattnet.
Ein Gedi området (Israel)
Vid Ein Gedi-kibbutzen finns det en härlig oas med en fin naturpark. Parken sträcker sig genom en klyfta och bjuder på ett fint djurliv och tropiska plantor. Nedanför kibbutzen ligger en av de mest populära stränderna i Dödahavsområdet.
Födelseskyrkan (Israel)
I motsättning till andra berömda kyrkor, är Födelseskyrkan först och främst en kyrka till bruk för gudstjänster och religiösa ceremonier. Derför använder man inte lika mycket krut på att ge service åt turister, som man kan uppleva i t ex Jerusalem. Kyrkan är bokstavligt talat byggd på den plats där man menar att Jesus blev född och kyrkan är en stor upplevelse, oavsett hur kristen man är. Själva grottan där Jesus föddes är inte öppen under hela kyrkans öppettid, så undersök öppettiderna innan du sätter kursen mot Betlehem.
Hamnstaden Jaffa (Israel)
Hamnstaden Jaffa är absolut värt ett besök. Samhället var i sin tid ensam på stranden, men har i löpet av de senaste 50 åren blivit uppslukad av storstaden. Men sina krokiga gator och vitkalkade hus utgör stadsdelen ett historiskt alternativ till det moderna Tel Aviv. En kvällstur med tillhörande glass-ätning tar fram det bästa hos Jaffa.

Område och stadsguider

Ort: 
• Haifa
• Jerusalem
• Tel Aviv

Hitta resan till Israel här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK