Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Kano

Sevärdheter

Emirens palats (Kano)
Bredvid Kanos huvudmoské ligger Emirens palats och Gidan Makama museet. Det är svårt att komma in på emirens palats, eftersom emiren ännu bor där. Till gengäld kan njuta av den sidan av palatset som nu är inrett som museum. Den vackra museibyggnaden från 1400-talet innehåller en mycket intressant arkitektonisk utställning.
Kurmi marknaden (Kano)
Kurmi marknaden är en av Afrikas största och äldsta marknadsplatser. Här finner man århundraden gamla afrikanska konsthantverk i guld och silver. Man ser de gamla hantverken utövat framför näsan på en. Se bland annat Afrikas äldsta färggrottor, var kläder färgas i alla regnbågens färger.
Stadsdelen Gida Dan Hausa (Kano)
När man träder in i Gida Dan Hausa öppnar det sig en fantastisk äventyrsvärld för en. Det finns många gamla byggnader som vittnar om en storslagen kultur, som har satt sin prägel på området. Om man stänger ögonen, kan man nästan föreställa sig gamla tiders människomyller, här var de gamla karavanvägarna möttes.

Område och stadsguider

Ort: 
• Jos
• Kano
• Lagos
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.