Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Nigeria

Jos

Jos Museum Complex

Byggnaden innehåller 4 museer och ett zoo. Terrakotta samlingarna och museet för traditionell nigeriansk arkitektur är helt enastående. Här kan man bland annat gå på en rekonstruktion av Kanons gamla stadsmur, se präktiga moskéer och äta traditionell nigeriansk mat i en rekonstruktion av ett gammalt hövdingahus.

Jos Wildlife Park

I parken kan man se vild natur och vilda djur. Parken ligger 14 kilometer utanför Jos och är mycket mer spännande än stadens zoologiska trädgård.

Kano

Emirens palats

Bredvid Kanos huvudmoské ligger Emirens palats och Gidan Makama museet. Det är svårt att komma in på emirens palats, eftersom emiren ännu bor där. Till gengäld kan njuta av den sidan av palatset som nu är inrett som museum. Den vackra museibyggnaden från 1400-talet innehåller en mycket intressant arkitektonisk utställning.

Kurmi marknaden

Kurmi marknaden är en av Afrikas största och äldsta marknadsplatser. Här finner man århundraden gamla afrikanska konsthantverk i guld och silver. Man ser de gamla hantverken utövat framför näsan på en. Se bland annat Afrikas äldsta färggrottor, var kläder färgas i alla regnbågens färger.

Stadsdelen Gida Dan Hausa

När man träder in i Gida Dan Hausa öppnar det sig en fantastisk äventyrsvärld för en. Det finns många gamla byggnader som vittnar om en storslagen kultur, som har satt sin prägel på området. Om man stänger ögonen, kan man nästan föreställa sig gamla tiders människomyller, här var de gamla karavanvägarna möttes.

Lagos

De gamla fiskebyar

Om man har lust att komma lite bort från storstaden, kan man nere vid hamnen at en vattentaxi ut i lagunen och över till de gamla fiskebyarna, var man kan slappna av på de många stränderna och njuta av goda måltider på de lokala matställena.

Marknadsplatserna i Lagos

Marknadsplatserna är enorma och fulla av färgrikt liv. Bland de mest kända är Morocco I och II och Balogun marknaden. Dessa marknader skall ses. Man tror helt enkelt inte sina ögon.

National museet

National museet har en stor och inspirerande samling av afrikansk konst, vapen och brukskonst. Museets samling av Benin brons och elfenbensutskärningar är någonting helt speciellt. En tur på museet är ett glimrande sätt att slippa undan Lagos´ hektiska storstadsliv i några timmar.

Nigeria

Gashaka Gumpti National Park

Gashaka Gumpti är Nigerias största nationalpark, var bland annat Nigerias högsta berg ligger. Nationalparken är inte så välutbyggd som många av de andra nationalparkerna, men den har ett fantastiskt djur- och fågelliv.

Wikki Warm Spring

Förutom det fascinerande djurlivet bjuder Yankaris nationalpark på ett härligt dopp i det kristallklara Wikki Warm Spring. Mineralvattnet har en konstant temperatur på 31 grader. Källan är 10 meter bred och 200 meter lång.

Boka dina sevärdheter här