Billiga flygbiljetter till Litauen

Billiga flygbiljetter till Litauen

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass
Bedöm resmål (169 omdömen)
4.6

Litauen, Europas bäst bevarade hemlighet

I den östra delen av Europa finner vi det största av de baltiska länderna, med en huvudstad som blivit utsedd till Europas kulturhuvudstad. Litauens färgglada historia, dess extraordinära kulturella utbud, dess pulserande stadsliv och naturskatter gör landet till Europas bäst bevarade hemlighet.

Under sommaren och hösten, är Litauen varmt som i södra Europa, och om vintern jagar snöflingorna varandra vackert över stadens taknockar. Landets prisnivå är också fördelaktigt för oss svenskar, och det mångsidiga utbudet gör Litauen till ett perfekt resmål, oavsett ålder, om du reser ensam, eller om du besöker landet med hela tjocka släkten.

Litauens städer och natur
Litauen är ett till ytan relativt stort land, där den vänliga lokalbefolkningen hälsar alla gäster välkomna, oavsett om man promenerar i huvudstaden Vilnius, åker på campingsemester i den storslagna naturen, eller får en avslappnande massage i den världsberömda wellness-staden Palanga. Här kan man också uppleva någon av de nationalparker som UNESCO har satt på sin lista över världsarv.

Besökare brukar överraskas över huvudstaden Vilnius relativt modesta storlek. Den moderna, småskaliga och mycket mysiga huvudstaden gömmer dock på en uppsjö intressanta platser att besöka. Det som kanske är mest slående visuellt, är först och främst de otaliga spiror, tinnar och torn som sträcker sig mot himlen i Vilnius gamla stadsdelar, och utgör en slags skyline från fornstora dagar. Går man på upptäckt i denna förtrollande stad, finner man snabbt också ett mångsidigt utbud av museum, kyrkor, butiker, restauranger, kaféer och barer. Att Vilnius gamla stadsdelar återfinns på UNESCOs lista över världsarv blir knappast någon överraskning när man besöker denna historiskt intressanta och fascinerande bebyggelse.

Utanför staden ligger några av de nationalparker som lockar resenärer från i stort sett alla världens länder. Speciellt Curonian Spit National Park, som går mot gränsen till Ryssland, utmärker sig för sitt sällsynta och intressanta växt- och djurliv, och här finns en flora och fauna som imponerar på de flesta naturentusiaster.

Litauens befolkning är också otroligt gästvänlig, och hela landet är ett intressant resmål för hela familjen. Fler och fler ryggsäcksresenärer har också börjat strömma till landet, och om du också vill upptäcka ett av Europas mest spännande länder, är allt som behövs en billig flygbiljett till Litauen.

Billigaste resor hittades på Travelmarket för Litauen: Köpenhamn till Kaunas 5. december till 8. december från kr 446:-

Mest populära flygplatserna i Litauen

Populära resmål i Östeuropa

Hitta resan till Litauen här

Hitta inspiration till Litauen här