Sevärdheter Ljubljana

Sevärdheter

Borgen Ljubljanski Grad (Ljubljana)
Har man förmått sig att bestiga borghöjden, kommer man upp till en av Sloveniens vackraste borgar, som ursprungligen är från den nionde århundradet. Från borgtornet är det en fantastisk utsikt över Ljuljana, som blir ännu vackrare om man besöker borgen vid solnedgången, då dimman badar Ljuljana i ett behagligt rött och gyllene ljus.
Bron Zmajski most (Ljubljana)
Drakbron uppfördes i slutet av 1800-talet och stod färdig 1901, då den ersatte den gamla träbron. Bron är en järnbetongskonstruktion, och var en av de första i sitt slag i Europa. Den blev dekorerad av en av Otto Wagners elever, Jurij Zaninovich.
Domkyrkan Stolnica (Ljubljana)
Ljubljanas domkyrka, som är vigd till St. Nicolaus, uppfördes i början av 1700-talet på en grund, på vilken det tidigare stod en kyrka från 1200-talet. Den tvåtornade katedralen fick tillförd sin kupol 1844 och har sedan utsmyckats ytterligare. Bland annat har huvuddörren tillverkats i brons.
Presernov torget (Ljubljana)
Ljubljanas italiensk inspirerande torg är uppkallat efter den store slovenske diktaren, France Preseren (1800-1849), som bland annat har skrivit texten till Sloveniens nationalsång. Skulpturen mitt på torget är utformad av arktikten Maks Fabiani och bildhuggaren Ivan Zajc, och blev invigd 1905.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Ljubljana
• Piran
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.