Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Malawi

Lake Malawi

Lake Malawi National Park

Nära Monkey Bay ligger denna nationalparken, som rymmer ett bestånd av färskvattensfiskar, som överstiger antalet i Europa och Nordamerika tillsammans. Det finns ochså större djur, både i vattnet, där flodhästar och krokodiller om platsen med de många fisk, och på land, var man kan se zebror, leoparder och en del olika slags aber. Det är möjligt att bo i området.

Lilongwe

Marknaden

Den fina marknaden i den gamla stadsdelen summar av liv. Allt kan sälaes på denna marknad, men även om man inte kommer för att köpa något, är det värt att besöka den bara för att gå runt och insnusa stämningen.

Nature Sanctuary reservatet

Mellan dom två stadsdelarna ligger ett naturreservat, som innehåller en del vilda djur. Det finns ochså en turistinformation, som kan ge massor av upplysningar om dom vilda djuren och naturen i Malawi. Det finns bra möjligheter för promenader på dom anlaggda stigarna.

Malawi

Chizimulu och Likoma öarna

Bort ifrån stress och jäkt ligger dessa två palmöar. Stränderna är perfekta till avslapning, och havet gömmer eksotiska fiskar, som kan upptäckas med snorkel och dykarglasögon, om det inte finns plats i solen. På Likoma ligger en stor anglikansk katedral, som landets kristna byggde för att skrämma bort onda andar.

Kasunga National Park

En av dom största nationalparkerna i Malawi täcker över 2000 kilometer och är hem for lejon, zebror, elefanter och leoparder. När man har tröttnat på safari, kan man se dom spännande grottmålningarna, som ochså finns i området.

Mulanje berget

Mount Mulanje är mycket interessant for vandrings- och klättringssugna. Det finns stigar mot himmelräckande mål, där utsikten över dom svimlande nedstigningarna badat i dis gör det upp för alla turens ansträngelser. Man kan övernatta i hyddor på bergssidorna. Det över 3000 meter höga berget ligger i ett vackert naturområde, där floder fyllda med laxar genomskär skogar av cederträd.

Zomba-plateauet

Före 1975 var Zomba huvudstaden i Malawi, så staden har både parlament och präsidentpalats. Det finns ochså en spännande marknad och en botanisk trädgård att se i staden. I omnejden ligger mandala Falls och floder och berg, där speciellt Queens View är en spektakulär udsiktspunkt.

Nkhata Bay

Staden Nkhata Bay

Ett av Lake Malawis vackraste ställen är Nkhata Bay. Turister strömmar till denna lilla platsen för att ligga på dom fantastiska stränderna, dyka i sjön och se fåglar i den närliggande Kalwe Forest.

Boka dina sevärdheter här