Sevärdheter Martinique

- Välj ort -
» Martinique

Sevärdheter Martinique

Byggningen La Biblitohéque Schoelcher (Fort-de-France)
Byggd till världensutställningen i Paris i 1889 precis som Eiffeltornet har denna arkitektoniska pärla seglats til Caribien bit för bit. Byggningen är nu en av de vackraste byggningsvärk på ön med sina fantastiska mosaiker i romansk-byzantinsk stil.
Caribiens konstcenter (Fort-de-France)
Öns kultur och historia beskrivs helt tillbaka till indan Columbus förstörde freden för Arawak- och Caribindianerne. Där finns också beskrivningar av bland annat kolonialiseringen, av fransmännens intåg, av Josephines tillknytning till stället och av Mount Pelées utbrott. Där kan också köpas lokalt konsthantvärk.
Park La Savanne (Fort-de-France)
I mitten av huvudstaden ligger en park, där stadens invånare kan slappna av i det gröna. I parken står en staty av Kejsar Napoleons Josephine, som är född på Martinique inte långt från huvudstaden. Parken har också en marknad, där man bland annat kan hitta konsthantvärk.
Bergen (Martinique)
Ôn Martinique präglas av flera vulkaner, där den största är vulkanen Mont Pelée, som förstörde Martiniques dåvararande huvudstad St Pierre. Landets berg finns på den nordliga och centrala delen av ön, ofta i vilda naturområden med massiv tropisk regnskog. Inte långt från Fort-de-France reser klipper sig upp från havet och ger huvudstaden en vacker naturlig bakgrund. På det nordliga Martinique åstadkommer den vulkanska aktivitet, att det finns en del varma källor, som hämtar sina temperaturer, som ligger nära kokpunktet från jordens indre.
Den botaniska trädgården i La Vallée des Papillions (Martinique)
Vid ruinerna av en gammal 1600-tals plantage har man uppfört en botanisk trädgård i närheten av staden Carbet i det nordliga Martinique. Härinde finns en fristad för fjärilar, som flyger runt i det fina väder.
Den gammla huvudstaden St Pierre (Martinique)
I 1902 hadde vulkanen Mont Pelée ett utbrott och förstörde staden St Pierre och dödade stadens 30.000 inbyggare på när en straffånge, som satt i sin cell under jorden. I dag kan man se historien om katastrofen på den återuppbyggda stads Musée Volcanologique.
Den vulkaniska stenblock Le Rocher du Diamant (Martinique)
Ut för Martiniques sydkust står en 180 m hög svart vulkansk stenblock plantad i vattnet. Brittiska krigsskepp avfyrar deras kanoner vid stenen för att minnas deras herradömme över den. Härifrån sköt de nämligen på franska skepp med uppställda kanoner. Stenen har sitt eget postnummer, 97223 Le Diamant.
Dubuc slottet (Martinique)
På Caravelle-halvön ligger ruinerna av ett slott, som Dubuc-familjen lät uppföra efter deras ankomst till ön i 1657. I mitten av sjuttonhundratalet hadde familjen uppnått stor makt på ön. Deras historia berättas på ett litet museum i förbindelse med slottsruinen.
Fiskarstaden Les Anses dArlets (Martinique)
På sydliga Martinique ligger les Anses d'Arlets, en fiskarstad som har flera bra badstränder, och området är inte så frekventerat av turister som till eksempel Pointe du Bout. Här finns också fantasktiska dykardesstinationer.
Landsbyn St. Anne (Martinique)
St. Anne är en vacker liten landsby vid havet på den sydligaste delen av Martinique. Här ligger breda sandstränder och små laguner i kokospalmernas skugga. Vattnet är lungt här, och många sköna timmar kan tillbringas vid vattnet.

Område och stadsguider

Ort: 

Hitta resan till Martinique här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK