Sevärdheter Mongoliet

- Välj område -
» Mongoliet

Sevärdheter Mongoliet

Klostret Gimpil Darjaalan Khiid (Gobi öknen)
Detta kloster ligger i Dondgov-provinsen. Klostret byggdes under slutet av 1800-talet och dedicerades till Dalai Lama efter hans första besök i Mongoliet. Inne i klostret ligger Damba Darjalan Süm templet. I dag lever 10 munkar i templet.
Sandbankarna Khonogoryn Els (Gobi öknen)
Khonogoryn Els är några av de mest spektakulära sandbankar man kan se i Mongoliet. De är också kända som "De sjungande sandbankarna". De sträcker sig 800 meter upp i luften, är 20 kilometer breda och omkring 100 kilometer långa. Är man full av energi, kan man klättra upp till toppen. Där väntar belöningen för ansträngelserna i form av en storslagen utsikt.
Sydgobi-museet (Gobi öknen)
Överraskande nog har detta museum inte särskilt många dinosauriefynd. Bara ett par benknotor och ägg kan man se på museet. Däremot finns det några vackra målningar, en enorm uppstoppad gam och några buddhistiska reliker här.
Chinggis Khaans mur (Mongoliet)
Ruinene av Chinggis Khaans mur strekker seg over 600 kilometer fra Khentii aimag til Kina. Egentlig ble muren ikke bygget av Chinggis Khaan, men av manchuene for å holde de mongolske hordene vekk.
De varma källorna vid Shargaljuut (Mongoliet)
Shargaljuut är den största attraktionen i Bayankhongor aimag-provinsen i Gobiöknen. Där kan man finna över 300 varma och kalla källor. De varma källorna som kan bli upp till 50 grader varma sägs kunna hela sjukdomar och lindra plågor. Området är också intressant eftersom man har funnit fossil av dinosaurier där.
Den Centrala Provinsens Museum (Mongoliet)
Museet ligger i Zuunmod i Töv-provinsen. Som de flesta andra lokala museer i Mongoliet ger det en fin inblick i den lokala geologin, floran och faunan och dessutom finns det en avdelning med uppstoppade djur. Museet har också några intressanta fotografier av slagen mellan mongolerna och japanerna 1939.
Klostret Erdene Zuu Khiid (Mongoliet)
Erdene Zuu betyder: "hundra skatter". Klostret var det första buddhistiska centret i Mongoliet. Man påbörjade byggandet av det 1586, men det stod först färdigt mer än 300 år senare. Under de stalinistiska utrensningarna 1932 förstördes det mesta av klostret men efter kommunismens fall har det återvunnit det mesta av sin forna prakt.
Klostret Gandantegchinlen Khiid (Mongoliet)
Fritt översatt betyder Gandantegchinlen Khiid: "det stora stället för total njutning". Klostret är fortfarande ett av de viktigaste i Mongoliet och är en fantastisk syn. Byggandet av klostret påbörjades 1838, men blev först fullfört många år senare. Idag bor det över 150 aktiva munkar i klostret.
Klostret Manzshir Khiid (Mongoliet)
Klostret finner man i Töv-provinsen i centrala Mongoliet. När det grundlades 1733 hade klostret över 20 tempel och 300 munkar. Tyvärr förstördes det under de Stalinistiska utrensningarna 1932. Idag har delar av klostret restaurerats och man kan mycket väl skapa sig ett intryck av dess storhet.
Moderklippan (Mongoliet)
Moderklippan ligger nära byn Khöshigiin i Töv-provinsen. Mongolerna besöker denna heliga klippa, som sägs ha övernaturliga krafter, för att söka råd och vägledning. Jorden runt om klippan är också helig och därför får man inte ta bort skräpet, som ligger på marken.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 

Hitta resan till Mongoliet här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK