Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Namibia Öknen

- Välj ort -

Sevärdheter

Sesriem Canyon (Namibia Öknen)
Cirka 4 kilometer från öknens campingplats finns det en liten klyfta som är näst intill osynlig. Inte förrän man kommer ända fram till den har man chans att upptäcka den. Klyftan är en liten oas, i vilken det alltid är vatten i, även under de mest torra perioderna. Platsen var tidigare en viktig vattenresurs för öknens invånare.
Solitaire området (Namibia Öknen)
Vill man uppleva känslan av att befinna sig i ingenting skall man ta sig till Solitaire. Den enda anledningen till att Solitaire finns är att turister skall hjälpas vidare till Sesriem Canyon. Tidigare var där ett träd, en bensinstation och en take-away kiosk, men i dag finns där hela tre bensinstationer och en cafeteria. Trädet finns dock inte längre kvar.
Sossusvlei området (Namibia Öknen)
Sossusvlei är ett av de mest imponerande områdena i den namibiska öknen. Här finns det sandbanker som nästan är 300 meter höga på några ställen, vilka nästan ber om att få bli bestigna. Geologer menar att detta ökenområde troligtvis är världens äldsta.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Windhoek
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.