Sevärdheter Namibia

- Välj ort -
» Namibia

Sevärdheter Namibia

Etosha Pan (Etosha Nationalparken)
Den ostliga delen av nationalparken är den mest intressanta. I Etosha Pan, som även är ett ökenområde, kan man få se ett rikt utbud av olika djurarter. Här kan man möta lejon, zebror, elefanter, giraffer och en mängd olika fågelarter. Från maj till september finns det dessutom en stor chans att få se stora flockar med flamingos och pelikaner som samlas kring vattenhålen.
Ai-Ais (Fish River Canyon)
Ai-Ais ligger vid slutet av den 86 kilometer långa vandringsturen genom Fish River Canyon. Man kan även ta sig dit med bil. Vid Ai-Ais kan man bada i varma källor som håller en temperatur på cirka 60 grader, eller så kan man välja de utom- eller inomhus pooler som finns.
Bethanie (Fish River Canyon)
Bethanie är en liten historisk stad som ligger väster om Keetmanshoop i ett torrt klippområde. Staden är en av landets äldsta och där finns bland annat en kyrka från 1859 och Reverend Heinrich Schmelens hus från 1814, vilket är ett av landets äldsta. Idag är huset ett museum.
Keetmanshoop (Fish River Canyon)
Keetmanshoop är söderns huvudstad. Den är inte stor, men man kan hitta det man behöver och där finns en vacker park samt en bra turistinformation. Stadens museum är också värt ett besök. Lägg märke till hur tysk arkitektur har präglat byggnaderna.
Brukkaros vulkankrater (Namibia)
Brukkaros är en vulkankrater som ligger mellan Mariental och Keetmanshoop. Kratern är två kilometer bred och kan nås genom att gå till fots via en stig från parkeringsplatsen. Man får campa i området, vilket är en mycket fin upplevelse.
Byn Lüderitz (Namibia)
Lüderitz är en bayersk by, som ligger i södra Namibia ända ute vid Atlanten. Här finns små trevliga delikatessaffärer och flera lutherska kyrkor. Lüderitz kust är pingvinernas och sälarnas hemstad och på stranden kan man dessutom få se strutsar och flamingos.
Caprivi området (Namibia)
West Coast Recreation Area (Namibia)
Detta 2000 kilometer långa kustområde från Swakopmund till Ugabe Floden är befolkat av vita fiskare, speciellt från Sydafrika och Zimbabwe, som prövar sin lycka i West Coast Recreation Area.
Sesriem Canyon (Namibia Öknen)
Cirka 4 kilometer från öknens campingplats finns det en liten klyfta som är näst intill osynlig. Inte förrän man kommer ända fram till den har man chans att upptäcka den. Klyftan är en liten oas, i vilken det alltid är vatten i, även under de mest torra perioderna. Platsen var tidigare en viktig vattenresurs för öknens invånare.
Solitaire området (Namibia Öknen)
Vill man uppleva känslan av att befinna sig i ingenting skall man ta sig till Solitaire. Den enda anledningen till att Solitaire finns är att turister skall hjälpas vidare till Sesriem Canyon. Tidigare var där ett träd, en bensinstation och en take-away kiosk, men i dag finns där hela tre bensinstationer och en cafeteria. Trädet finns dock inte längre kvar.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Windhoek

Hitta resan till Namibia här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK