Solnedgången bakom Eiffeltornet i Paris med en varm orange himmel och stadens siluett synlig.

Sevärdheter Namibia

Etosha Nationalparken

Etosha Pan

Den ostliga delen av nationalparken är den mest intressanta. I Etosha Pan, som även är ett ökenområde, kan man få se ett rikt utbud av olika djurarter. Här kan man möta lejon, zebror, elefanter, giraffer och en mängd olika fågelarter. Från maj till september finns det dessutom en stor chans att få se stora flockar med flamingos och pelikaner som samlas kring vattenhålen.

Fish River Canyon

Ai-Ais

Ai-Ais ligger vid slutet av den 86 kilometer långa vandringsturen genom Fish River Canyon. Man kan även ta sig dit med bil. Vid Ai-Ais kan man bada i varma källor som håller en temperatur på cirka 60 grader, eller så kan man välja de utom- eller inomhus pooler som finns.

Bethanie

Bethanie är en liten historisk stad som ligger väster om Keetmanshoop i ett torrt klippområde. Staden är en av landets äldsta och där finns bland annat en kyrka från 1859 och Reverend Heinrich Schmelens hus från 1814, vilket är ett av landets äldsta. Idag är huset ett museum.

Keetmanshoop

Keetmanshoop är söderns huvudstad. Den är inte stor, men man kan hitta det man behöver och där finns en vacker park samt en bra turistinformation. Stadens museum är också värt ett besök. Lägg märke till hur tysk arkitektur har präglat byggnaderna.

Namibia

Brukkaros vulkankrater

Brukkaros är en vulkankrater som ligger mellan Mariental och Keetmanshoop. Kratern är två kilometer bred och kan nås genom att gå till fots via en stig från parkeringsplatsen. Man får campa i området, vilket är en mycket fin upplevelse.

Byn Lüderitz

Lüderitz är en bayersk by, som ligger i södra Namibia ända ute vid Atlanten. Här finns små trevliga delikatessaffärer och flera lutherska kyrkor. Lüderitz kust är pingvinernas och sälarnas hemstad och på stranden kan man dessutom få se strutsar och flamingos.

Caprivi området

West Coast Recreation Area

Detta 2000 kilometer långa kustområde från Swakopmund till Ugabe Floden är befolkat av vita fiskare, speciellt från Sydafrika och Zimbabwe, som prövar sin lycka i West Coast Recreation Area.

Namibia Öknen

Sesriem Canyon

Cirka 4 kilometer från öknens campingplats finns det en liten klyfta som är näst intill osynlig. Inte förrän man kommer ända fram till den har man chans att upptäcka den. Klyftan är en liten oas, i vilken det alltid är vatten i, även under de mest torra perioderna. Platsen var tidigare en viktig vattenresurs för öknens invånare.

Solitaire området

Vill man uppleva känslan av att befinna sig i ingenting skall man ta sig till Solitaire. Den enda anledningen till att Solitaire finns är att turister skall hjälpas vidare till Sesriem Canyon. Tidigare var där ett träd, en bensinstation och en take-away kiosk, men i dag finns där hela tre bensinstationer och en cafeteria. Trädet finns dock inte längre kvar.

Sossusvlei området

Sossusvlei är ett av de mest imponerande områdena i den namibiska öknen. Här finns det sandbanker som nästan är 300 meter höga på några ställen, vilka nästan ber om att få bli bestigna. Geologer menar att detta ökenområde troligtvis är världens äldsta.

Skelettkusten

Skelettkustens växtliv

För turister består det intressanta vid Skelettkusten i att uppleva platsens gyllene skönhet. Kusten är präglad av en tysk anda, men det friska klimatet gör det möjligt för vissa speciella plantor att växa där. Bland annat kan man få se den speciella elefantfoten växa i området.

Vulkanklippor och elefanter

De stora slätterna som området består av har dock sällskap av vulkanartiga klippor. Det man kanske minst förväntar sig att få se i detta område är elefanter. Trots detta besöker dessa stora djur emellanåt Skelettkusten och det finns filminspelningar som visar när de skrider ned för sandbankerna.

Windhoek

Hofmeyer Walk

Tycker man om att vandra bör man prova den timlånga Hofmeyer Walk som börjar i bushområdet vid Klein Windhoek Valley. På vägen kan man njuta av en vacker utsikt över staden.

Windhoek Meteorerna

Mitt på huvudgatan Post Street i Windhoek kan man se en meteorutställning. Meteorerna härstammar från Gibeons meteorregnen 1837, då 24 tons meteorer föll ner i Gibeon området i södra Namibia.

Windhoeks kolonialbyggnader

Man kan få se ståtlig tysk arkitektur i Windhoek. Bland annat kan man besöka Christuskirche och parlamentsbyggnaden Tintenpalast. Även Alte Feste, som tidigare var ett fort, har typiska tyska drag. Alte Feste är i dag ett museum.

Boka dina sevärdheter här