Sevärdheter Nicaragua

» Nicaragua

Sevärdheter Nicaragua

Staden Bluefields (Bluefields)
Staden ligger avsides från allt annat och resan dit är långsam och obehaglig om man inte tar flyget. Orkanen Joan tog det mesta av staden med sig 1988, så det enda som finns kvar är hus på stolpar och några rester av den koloniala arkitekturen. Det gör emellertid inte badområdet mindre attraktivt och stället ligger fortfarande i ett fantastiskt naturområde.
Staden Granada (Granada)
Nicaraguas äldsta stad är Granada. Den ligger vid stranden av Lago del Nicaragua. Denna charmerande stad hyser bland annat museet Convento de San Francisco som utställer masker och statyer som hittades på en av sjöns öar. Dessa föremål uppskattas till att vara över 2000 år gamla.
Staden León (León)
Nicaraguas intellektuella och kulturella centrum har länge varit staden León, som har fostrat den sandinistiska revolutionen. Där finns det väggmålningar och skotthål som påminner om de revolutionära begivenheterna. Dessutom är León en av de få städer som är fortfarande har en del av arkitekturen från kolonitiden i behåll.
Den nya katedralen (Managua)
Nueva Catedral de la Purísima Concepcíon, den nya katedralen, skriker efter uppmärksamhet med sina rosa och lila kupoler. Många tycker att den är förfärlig, men den är värd ett besök i alla fall.
Museet Las Huellas de Acahualinca (Managua)
På detta museum kan man få en inblick i förhistoriska Nicaragua. På platsen har man bland annat hittat 9000 år gamla fotspår. Fotspåren leder mot Lago del Nicaragua, eftersom de flyr från en vulkan i utbrott.
Nationalpalatset (Managua)
Palacio Nacional de la Cultura är en av de få byggnader med historiskt värde, som fortfarande står efter diverse naturkatastrofer och inbördeskrig. Vid ingången till byggnaden möts man av två enorma målningar som föreställer de två revolutionära hjältarna Augusto Sandino och Carlos Fonseca.
Staden Masachapa (Masachapa)
Denna lilla smutsiga stad vid kusten har några av de mest fantastiska stränderna i Nicaragua. Pochomil, som en av stränderna heter, är överströdd med fin vit sand och vattnet är härligt och kristallklart.
Havsköldpaddor vid La Flor (Nicaragua)
I den sydligaste delen av Nicaragua ligger en strand som havsköldpaddorna kommer till varje år för att lägga sina ägg i sanden. Platsen är fredad eftersom upp till 5000 sköldpaddor ankommer till stranden mellan juli och december.
Katedralen i León (Nicaragua)
Mellanamerikas största katedral ligger i León. Där ligger den nationella diktarhjälten Rubén Darío begraven. Katedralen innehåller också mycket spännande religiös konst från kolonitiden.
Nationalparken Volcán Masaya (Nicaragua)
Lite utanför huvudstaden Managua ligger denna nationalpark vars huvudattraktion är den rykande och fräsande Masaya-vulkanen. Den omgärdas av en del mindre vulkaner och några varma källor som är mycket rika på mineraler. De spanska koloniherrarna trodde att detta var ingången till helvetet på grund av den bubblande leran och röken som lägrar sig över platsen.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Bluefields
• Granada
• León
• Managua
• Masachapa

Hitta resan till Nicaragua här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK