Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Östkusten

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Atlantic Coast

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Östkusten kan besökas året runt. Solen skiner i stort sett hela tiden, och det blir ofta mycket varmt på sommaren. Därför brukar det vara som behagligast från december till maj, då det nästan inte regnar alls och är lite svalare

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 06.00 på östkusten. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 07.00 på östkusten.

Kultur och underhållning

Några av Barbados festivaler firas på hela ön. Exempelvis avhålls den årliga, stora kulturfestivalen Holder's Season under hela mars månad. Festivalen är en av de största kulturella begivenheter på ön.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns sparsamt med övernattningsmöjligheter på östkusten i förhållande till resten av ön. Det finns dock en del hotell och gäststugor i området. Beställ hotell i Östkusten här

Lokal transport

Top

Taxi

Det lätt att få tag på en taxi i städerna på östkusten. Dessa har dock inga taxametrar och det är därför bra att komma överens om priset i förväg.

Särskilda förhållanden

Top
Vågorna på östkusten är ofta mycket höga och underströmmarna är talrika. Man bör därför inte simma utmed kusten med mindre man är mycket erfaren.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.