Sevärdheter Peru

Sevärdheter Peru

Arequipa (Arequipa)
Arequipa ligger 2325 m över havet och är omringat av ett vackert landskap med berg och vulkanen El Misti. Staden är ideel ifall du vill uppleva akitektur och arv från kolonitiden. Dessutom finns det många sevärdheter i områden nära Arequipa - exempelvis världens djupaste klyfta Colca Canyon.
Cuzco (Cuzco)
Cuzco är en mysig stad med Plaza de Armas som centrum mitt i staden. Platsen har utsikt mot katedralen och är omringat av små restauranger och cafeer. Precis bakom platsen ligger en utav Cuzcos marknader där du kan köpa allt från handgjorda kläder till plast souvenirer. Cuzco fungerar också som utgångspunkt ifall du vill resa till Machu Picchu.
Marknader (Lima)
Det finns flera marknader i Lima, fast det största ligger i norra delen av staden. Här kan du köpa allt du kan tänka dig. Marknaden är full av liv och lite kaotisk, och du ska vara uppmärksam på ficktjuvar. Dessutom finns det Polvos Azules och Indian Artisan Market - två fantastiska marknader. Fast var uppmärksam på att det är skillnad på priser och kvalitet beroende på vilken marknad du besöker.
Museo de la Inquisición (Lima)
Museumet berättar historian om den spanska inkvisition, och i museets källare finns det fängelsesceller och tortyrkammare från den tiden. Det finns guidade turer runt på både spanska och engelska, och du får inblick i en både speciell och förskräcklig historia.
Museo de la Nación (Lima)
Museo de la Nación har fantastiska utställningar om landets historia och våningarna är uppdelade så, att det finns en ny tid för varje våning. Det finns många figurer och tavlor, och museumet är fantastiskt ifall du intresserar dig för Limas historia.
Chan Chan (Nordkusten med Huarez)
Chan Chan är en gammal stad som består av ruiner. Det finns vattenborrningar, kanaler och lådor gjorda för att förvara matvaror. Området består av en huvudstad ovh nio små samhällen. Kungliga begravdes i de små samhällen, och ruinerna berättar en imponerande historia och bör absolut besökas.
Fiskesamhället Huanchaco (Nordkusten med Huarez)
Det lilla fiskesamhället Huanchaco ligger ca. 15 kilometer norr om Trujillo. Huanchaco har områdets bästa stränder, fast man ska vara uppmärksam på att det har förekommit en del förorening i havet kring Huanchaco. Den bästa tidpunkten att resa till Huanchaco är från januari till mars, där det är värmast. Ifall du inte vill bada när du besöker samhället kan du stanna på stranden och följa fiskarnas arbete som i regeln pågår på förmiddagarna.
Huaraz området (Nordkusten med Huarez)
Huaraz området ligger i Parque Nacional Huascarán, och många resenärer åker till Peru endast för att uppleva detta området.Landskapet är oerhört vackert med många berg. På grund av bergen är Huaraz också stället för dem som vill trecka och klättra i berg. Perus högsta berg befinner sig i Huaraz området och är 6768 meter.
Chachapoyas (Peru)
Chachapoyas är ett litet samhälle i 2000 meters höjd. Det ligger i östra delen av Andesbergen. Kring samhället ligger det många arkeologiska sevärdheter, bl.a. de fantastiska Kuélap ruinerna.
Chincha (Peru)
Staden Chincha ligger 190 kilometer söder om Lima och är känd för sin afro-peruvianska musik. I februari och juli är det stora musikfestivaler i Chincha. Folk från de kringliggande städerna kommer till Chincha och dansar hela natten.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Arequipa
• Cuzco
• Lima
• Puno

Hitta resan till Peru här

Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK