Sevärdheter Port-au-Prince

Sevärdheter

Den katolska katedralen Notre Dame (Port-au-Prince)
Notre Dame Catholic Cathedral ligger i huvudstaden Port-au-Prince.Det är stadens största katedral, och den stod färdig i 1915. Den är byggd av rosa och gula sten, och har två stora torn på byggningens västliga sida.
Jernmoskéen (Port-au-Prince)
Marché de Fer är uppförd i 1889 av gammalt jern. Arktiektoniskt är den östlig och liknar en arabisk moske, komplett med minareter. Den blev framställd i Paris och löst uppställd på stadens marknad Les Halles. I november 1891 blev moskéen invigd av president Florvil Hyppolite.
Katedralen Sainte Trinité Episcopalian (Port-au-Prince)
Arkitektoniskt sett är kyrkan ganska ointressant, men invändigt är väggarna dekorerade med fantastiska bibelska målningar. De är målade av landets störste "godtrogna" konstnärer. Häribland Philomé Obin, Vilson Bigaud och Castera Bazile.
Konstmuseummet (Port-au-Prince)
Musée d'Art Haïtien, som ligger i huvudstaden, har en mycket fin samling av haitisk konst. Samlingen inneholder bland annat storslagna värk av Hector Hyppolite, Philomé Obin och Robert S. Brice. Där finns också skiftande utställningar av dias och fotografier.
Kyrkogården i Port-au-Prince (Port-au-Prince)
Kyrkogården i Port-au-Prince är otroligt stor och fylld med pastellfärgade gravar. Några av de högtliggande grav- kamrarna är större och mera dekorerade, än de flesta av husen i stadens slumkvarter. Man skall vara uppmärksom på att man kan se öppna gravar, där likrövare har varit i färd.
Maiso Défly bygningen (Port-au-Prince)
I Port-au-Prince ligger Maison Défly, som är ett storslaget eksempel på galjonsarkitekturen under 1900-talet. Där ligger ett litet museum i huset med kreolska möbler.
SevärdhetMuseet Panthéon National (Port-au-Prince)
Musée du Panthéon National, som ligger i Port-au-Princem är ett modernt och närmast underjordiskt museum. Namnen på de män, som slogs för oavhängighet är ingraverade i museummets väggar, och där finns en stationär utställning, som beskriver Haitis historia och kampen för oavhängighet.

Område och stadsguider

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.