---> 2016 bjöd på rekordbilliga flygbiljetter

Press

PRESSMEDDELANDE - 18 Jan 2017

2016 bjöd på rekordbilliga flygbiljetter

Flygpriserna under 2016 från Sverige till interkontinentala flygplatser var de lägsta någonsin. Det visar en undersökning gjord av prisjämförelsesajten travelmarket.se. 

Priserna har de senaste 5 åren bara gått en väg: neråt och mycket tyder på att tendensen fortsätter och att konsumenterna kan förvänta ännu billigare flygbiljetter under 2017.

Prisfall från alla registrerade avreseflygplatser
Genomsnittspriserna på flygbiljetterna i undersökningen slutade på en rekordlåg nivå från flygplatserna i Stockholm, Göteborg och Köpenhamn och genomsnittspriserna var på 4 764 kronor från Stockholm, 5 094 kronor från Göteborg och 5 019 kronor från Köpenhamn. Det svarar till ett prisfall från 2010 till i dag på hela 26 % från Stockholm och Göteborg och ett prisfall på 17 % på flygbiljetter från Köpenhamn.

Bland de rekordlåga flygpriserna under 2016 var flygbiljetter från Stockholm till Beijing för 3 722 kronor, från Göteborg til Tokyo för 5 222 kronor och från Köpenhamn till Dubai för 1 969 kr. Alla priser gäller tur-retur-biljetter. 

Flygpriserna väntas falla ytterligare 2017
"Konkurrensen på marknaden för interkontinentala flygresor väntas att bli ännu intensivare under 2017", bedömer vd Ole Stouby från travelmarket.se. "Jag räknar med att priserna på flygbiljetter kommer att sjunka även 2017. Om utvecklingen fortsätter kan priserna sjunka med upp till 10 %. Oavsett är det fantastiskt för konsumenterna att det har blivit så billigt att resa ut i världen" ".

Årets första priskoll 2017 har också visat rekordlåga flygpriser på flera sträckor: Stockholm till New York (2 213 kronor), från Göteborg till Los Angeles (3 316 kronor) och från Köpenhamn till New York (2 238 kronor).
 
FOTNOT:
Undersökningen gjordes med utgångspunkt från Svenskt flygprisindex. Svenskt flygprisindex har sedan 2009 varje månad kollat priser på flygbiljetter från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexiko City, New York, Rio de Janeiro, Sydney och Tokyo. 


Kontakta

Pressmeddelanden

Om du vill få pressmeddelanden från oss, vänligen skriv ett e-postmeddelande till info@travelmarket.com.

Då sätter vi dig på listan.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.