Press

PRESSMEDDELANDE - 1 Sep 2016

Nu blir de rekordbilliga flygbiljetterna ännu billigare

Goda nyheter till alla som gärna vill ut och flyga. Trots flera tidigare prisfall på flygbiljetter fortsätter priserna nämligen att falla.
 
Det är slutsatsen av den senaste priskollen från Svenskt flygprisindex som ges ut av resesökmotorn travelmarket.se. Priskollen, som hanterat flygningar med avresa i vecka 39, visar att många flygbiljetter är rekordbilliga.
 
Mer än 50 % av flygresorna på en rekordbillig nivå
Priskollen som utförts varje månad sedan 2009, visar att mer än 50 % av flygpriserna är de lägsta någonsin i vecka 39. Dessutom är mer än 25 % av de kollade priserna på den lägsta nivån i samtliga priskollar sedan 2009.
 
Bland de sträckor som har de billigaste priserna någonsin är Göteborg till Beijing för 2 788 kronor, Stockholm till Dubai för 1 412 kronor, Stockholm till Los Angeles för 2 916 kronor och Göteborg till Amsterdam för 916 kronor. Alla priser är för flygbiljetter tur/retur.
 
Fortsatta prisfall borde inte vara möjliga
Travelmarkets vd Ole Stouby förväntar dock att priserna fortsätter att falla de kommande månaderna.
"Man skulle inte tro att det var möjligt att flygbiljetterna fortsätter att dala i pris, men det tror jag ändå att vi kommer att se under hösten", säger han.
"Konkurrensen har intensifierats med större platsutbud från flygbolagen - flygbolagen blir dessutom mer och mer effektiva och den besparingen skickas vidare till konsumenterna.”
 
Prisfallet gäller både korta och långa flygningar
De låga priserna på flygbiljetter kommer många resenärer till godo eftersom prisfallet gäller för flygningar till både europeiska och interkontinentala resmål.

Genomsnittspriset på en flygbiljett till interkontinentala resmål kostade 4 719 kronor ifjol och har i år fallit till 4 030 kronor.
För europeiska flygbiljetter låg genomsnittspriset ifjol på 867 kronor och i år har genomsnittspriset fallit till 724 kronor.
 
Prisutvecklingen på flygbiljetter till alla resmål kan ses i detta interaktiva diagram - eller i en översikt med alla flygbiljetter.

FAKTA
Svenskt flygprisindex ges ut var fjärde vecka av resesökmotorn travelmarket.se baserat på en översikt över de billigaste returflygbiljetterna till de tio populäraste europeiska och interkontinentala destinationerna.

Destinationer i Svenskt flygprisindex:
Europa:
 Amsterdam, Barcelona, Berlin, Köpenhamn, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Wien.
Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

Kontakt: VD Ole Stouby
E-post: ols@travelmarket.com
Telefon: +45 40 81 72 47

Kontakta

Pressmeddelanden

Få alla våra pressmeddelanden på e-post.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.