Press

PRESSMEDDELANDE - 8 Okt 2018

Lägsta flygpriserna någonsin till Australien

Vill du förverkliga drömresan till Australien så är det kanske nu som du ska åka. Ny prischeck från Svenskt Flygprisindex visar att flygbiljetter till Sydney är billigare än någonsin.Svenskt Flygprisindex har kontrollerat priserna på flygbiljetter varje månad sedan 2009 och aldrig har priserna på en flygresa varit under 6,300 kr för en flygbiljett till Australien.I den nya prischecken ligger priset på en flygbiljett t/r från Stockholm till Sydney 5,423 kr. (Tidigare var billigaste priset 6,733 kr) och för en resa från Köpenhamn till Stockholm är priset 5,051 kr (tidigare var billigaste priset 6,321 kr).Förutom de låga priserna på flygbiljetter till Sydney finns det även flera andra billiga flygbiljetter, exempelvis kan man flyga från Stockholm till Rio de Janeiro för 5,597 kr t/r, från Köpenhamn till Bangkok från 3,582 kr och från Köpenhamn till Johannesburg t/r från 4,049 kr.Överraskande utveckling

VD Ole Stouby från prisjämförelsesajten Travelmarket.se är överraskad över utvecklingen. "Med den nya svenska miljöskatten på flygbiljetter hade jag förväntat mig att det var slut med rekordbilliga flygbiljetter i Sverige. Men konkurrensen på flygmarknaden för interkontinentala flygbiljetter är hård med ständigt flera avgångar och större flyg, och därför är det fortfarande möjligt att flyga rekordbilligt. Jag tror att vi även framöver kommer att få se ett prisfall på många interkontinentala destinationer. Frågan är därför om miljöskatten har haft någon som helst effekt på om folk reser mer eller mindre – det tror jag helt enkelt inte, men staten har fått en bra extrainkomst."Om du har frågor om prisutveckling på flygbiljetter eller svenskarnas res- och semestervanor, är du alltid välkommen att kontakta oss.Se priserna i det senaste flygprisindexet härFölj prisutvecklingen via ett interaktivt diagram härFAKTA

Svenskt flygprisindex ges ut var fjärde vecka av resesökmotorn travelmarket.se baserat på en översikt över de billigaste returflygbiljetterna till de tio populäraste europeiska och interkontinentala destinationerna.Destinationer i Svenskt flygprisindex:

Europa: Amsterdam, Barcelona, Berlin, Köpenhamn, London, Oslo, Paris, Prag, Rom, Wien.

Interkontinentalt: Bangkok, Beijing, Dubai, Johannesburg, Los Angeles, Mexico City, New York, Rio de Janeiro, Sydney, Tokyo.

Kontakta

Pressmeddelanden

Om du vill få pressmeddelanden från oss, vänligen skriv ett e-postmeddelande till info@travelmarket.com.

Då sätter vi dig på listan.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.