Press

PRESSMEDDELANDE - 18 Mar 2016

Priset på interkontinentala flygbiljetter fortsätter att dala

Priset på interkontinentala flygbiljetter fortsätter att dala

Priserna på interkontinentala flygresor från de tre flygplatserna som svenskarna använder mest fortsätter att sjunka. Speciellt från Göteborg Landvetter har kan man se att prisminskningen är särskilt stor. Till exempel finns flygbiljetter till Tokyo för 4 373 kronor t/r och till Rio de Janeiro för 5 529 kronor bland de rekordlåga priserna i vecka 15. Detta är en bekräftelse på tendensen som kunde ses redan i Svenskt flygprisindex i januari 2016 [LINK].

Enligt Svenskt flygprisindex som görs av resesökmotorn travelmarket.se har genomsnittspriset på interkontinentala flygresor från Göteborg fallit varje år sedan 2010 och nu ligger genomsnittet nästan på samma nivå som Arlanda och Kastrup. Det finns heller inget som tyder på att prisnivån under 2016 skulle stiga, utan snarare sjunka. I priskollen ingår flygningar till Bangkok, Beijing, Dubai, Los Angeles, Mexiko City, New York, Rio de Janeiro, Sydney och Tokyo.

Tabell över genomsnittspriset på interkontinentala flygningar i vecka 15 

 

Notera: Årsgenomsnittspris för flygresor t/r från Arlanda, Landvetter och Kastrup till de 10 interkontinentala destinationer som ingår i Svenskt flygprisindex.

”Som vi förutsåg i januari så fortsätter priserna på interkontinentala flyg från Sverige att sjunka. Så länge det finns överkapacitet på flygmarknaden så kommer resenärerna att kunna dra nytta av de låga priserna”, säger VD Ole Stouby på resesökmotorn travelmarket.se.

Även flygbiljetter till Los Angeles blir billigare
Det är inte bara flygbiljetter till Tokyo och Rio de Janeiro som är billiga för tillfället. I Svenskt flygprisindex kan man även se att priset på flygbiljetter till Los Angeles ligger på en låg nivå, något som kan ha påverkats av att SAS fr.o.m. den här veckan flyger direkt till Los Angeles från Stockholm. VD Ole Stouby kommenterar: ”Det är extremt hård konkurrens om resenärerna på långdistansflyg och nu då SAS igen satsar på direktflyg till vissa långdistansdestinationer så kan vi förvänta oss att deras konkurrenter gör vad de kan för att hålla sig kvar i kampen.”  

Kontakta

Pressmeddelanden

Få alla våra pressmeddelanden på e-post.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.